Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- (-) Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- (-) Sector
Er zijn 92 resultaten
Titel | Thema Oplopend sorteren | Gewijzigd op |
---|---|---|
Het Europees vakbondsinstituut, ETUI, heeft de laatste editie 15 van zijn HesaMag tijdschrift gewijd aan het thema arbeidsomstandigheden bij journalisten. Sinds de opkomst van het internet ligt… |
Sector, Journalisten | 25-05-2020 |
Een aantal kenmerken van het werk in de horeca kunnen nadelig zijn voor de veiligheid en de gezondheid op het werk, zoals hoge werkdruk, langdurig staan en statische lichaamshoudingen, contact… |
Sector, Horeca | 25-05-2020 |
Het Europees vakbondsinstituut (ETUI) heeft editie 19 van zijn HesaMag tijdschrift gewijd aan het thema van de arbeidsomstandigheden achter de tralies. |
Sector, Gevangenis | 25-05-2020 |
Werken op een begraafplaats brengt zekere risico's voor veiligheid en gezondheid met zich mee, zoals chemische risico's, fysieke belasting... |
Sector, Begraafplaats | 25-05-2020 |
De Nederlandse Arbeidsinspectie lanceerde op 28 maart 2011 tijdens de vakbeurs AutovakRai in Amsterdam-RAI 'de virtuele Garage'. Deze animatie wil vooral jonge automonteurs bewust… |
Sector, Garage | 25-05-2020 |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 |
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit… |
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren | 25-05-2020 |
Edulex is de databank met de geconsolideerde wetgeving betreffende het Vlaamse onderwijs en de omzendbrieven gebaseerd op die wetgeving. |
Sector, Onderwijs, Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Wetgeving | 25-05-2020 |
De onderwijsinspectie wil een professionele en autonoom functionerende organisatie zijn die binnen haar bevoegdheid de onderwijskwaliteit bewaakt en stimuleert. Evalueren, signaleren en… |
Sector, Onderwijs, Algemeen, Basisbegrippen en actoren | 05-06-2020 |
In 2016 werd in Nederland het programma Duurzame Veiligheid 2030 opgestart door een gezamenlijke actie van industrie, wetenschap en overheid om de veiligheid in de (petro)chemische industrie te… |
Sector, Industrie, Energie | 11-09-2020 |
Door de globalisering is het goederenvervoer met vrachtcontainers over de hele wereld jaar na jaar gestegen. In de Haven van Antwerpen wordt er jaarlijks meer dan 235 miljoen ton aan goederen in… |
Sector, Haven, Arbeidshygiëne, Milieu, Gevaarlijke stoffen, Arbeidsveiligheid, Gevaarlijke stoffen | 23-09-2021 |
OiRA werd ontwikkeld voor en door de sector. Tijdens de ontwikkelingsfase werden de mogelijke risico’s in de autobus en autocar sector onder de loep genomen en werd benadrukt dat bedrijven… |
Sector, Industrie, Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Risicobeheer, Risicoanalyse | 29-11-2021 |
Sector, Haven, Verkeersveiligheid | 10-02-2022 | |
Sector, Onderwijs, Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen | 09-06-2022 | |
Sector, Zorg, Ergonomie, Verplaatsen personen | 08-09-2022 | |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Sector, Onderwijs, Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW), Wetgeving | 06-12-2022 | |
Prebes projectgroep documenten
|
Sector, Groendienst | 22-12-2022 |
Geschikt en ergonomisch materiaal is essentieel voor de huishoudhulp. Slecht onderhouden of beschadigd materiaal verhoogt de risicofactoren verbonden met de houding, de inspanning en de… |
Sector, Huishoudhulp | 27-08-2020 |
Het stelsel van de dienstencheques streeft naar de bevordering van buurtdiensten en -banen. De twee grote doelen zijn: het creëren van arbeidsplaatsen en het bestrijden van zwartwerk. De… |
Sector, Zorg, Thuiszorg, Huishoudhulp, Dienstencheques | 25-05-2020 |
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen. |
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie | 05-09-2023 |
Prebes projectgroep documenten
Documenten van de Prebes projectgroep documenten m.b.t. bouwwerken |
Sector, Bouw, Arbeidsveiligheid, Arbeidsmiddelen, Machineveiligheid | 15-12-2022 |
België zorgt met de nieuwe norm NBN R 03-001:2021 voor een veilige werkomgeving voor iedereen die in contact komt met elektrisch aangedreven voertuigen (EAV). De norm biedt een duidelijk… |
Sector, Garage, Arbeidsveiligheid, Elektrische voertuigen | 12-12-2023 |
Tips voor het welzijn van vrachtwagen chauffeurs. Bron: IDEWE, november, 2021 |
Sector | 29-11-2021 |