Kenniscentrum
- Algemeen
- Basisbegrippen en actoren
- Bijzondere werknemers / werknemerscategorieën
- Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW)
- Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW)
- (-) Externe dienst voor technische controle / erkend organisme (EDTC)
- Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW)
- Risicobeheer
- Werken met derden
- Wetgeving
- Bezoek aan de werkplaatsen
- Duurzame inzetbaarheid
- Standaarden en normen
- Basisbegrippen en actoren
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 38 resultaten
Type | Titel | Thema | Gewijzigd op Aflopend sorteren |
---|---|---|---|
Basis
De arbeidsarts is een arts gespecialiseerd in ‘occupational health’ ofwel de relatie tussen gezondheid en werk. Hij ijvert voor compatibiliteit tussen de arbeidsvereisten (fysiek en mentaal) op… |
Gezondheid, Arbeidsgeneeskunde | 22-04-2020 | |
Toepassing HACCP principes in levensmiddelenbedrijven, FOD Volksgezondheid, 2017 |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Brochure Persoonlijke hygiëne in bedrijven in de voedselketen FOD Veiligheid van de voedselketen, 2012 |
Sector, Voeding | 25-05-2020 | |
Brochure Voedselveiligheid, een zaak van iedereen. Autocontrole in de Horeca Bron: Vinçotte |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit… |
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren | 25-05-2020 | |
Toelichting van het rijgeschiktheidsattest voor vervoerdiensten in een schoolcontext. Bron: VSKO, 2011 |
Sector, Onderwijs, Gezondheid, Arbeidsgeneeskunde | 25-05-2020 | |
Verkoop van drank, die behoort tot de voedingsproducten die 3 maanden houdbaar zijn op kamertemperatuur, hoort een registratie bij FAVV. Deze richtlijn geeft toelichting hierbij. |
Sector, Voeding, Onderwijs | 26-05-2020 | |
Hebt u een gezondheids- of psychosociaal probleem gelinkt aan uw werk? Wil u uw arbeidsarts of preventieadviseur psychosociale aspecten contacteren? Dan kan je via de website www.seed-connect.be… |
Gezondheid, Arbeidsgeneeskunde | 02-06-2020 | |
Op 11 juni 2019 verscheen in het Staatsblad het nieuwe KB tot wijziging van de codex omtrent het periodiek arbeidsgeneeskundig gezondheidstoezicht. Er is een nieuwe taakverdeling bij het medisch… |
Gezondheid, Arbeidsgeneeskunde, Gezondheidstoezicht | 04-06-2020 | |
Bestaat er wetgeving aangaande noodzaak tot vrije ruimte rondom electriciteitskasten, zekeringskasten ? (vb. stapelen van goederen tot tegen deze kasten, ...) |
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid | 11-09-2020 | |
Alles over de discipline arbeidshygiëne. Arbeidshygiëne is de discipline van het anticiperen, herkennen, evalueren en beheersen van gevaren voor de gezondheid in de werkomgeving met als doel de… |
Arbeidsgeneeskunde, Arbeidshygiëne | 19-10-2020 | |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 | |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 | |
Welke systemen bestaan er buiten interne telefonie en drukknoppen, nog om interne hulpverleners op te roepen bij incidenten. Wij werken momenteel met een intern noodnummer (via de interne… |
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Noodplan | 03-12-2020 | |
Is een sprinklerinstallatie aangewezen in een opslagruimte (paletstellingen) voor verpakte boter en margarine? |
Sector, Industrie, Voeding, Arbeidsveiligheid, Collectieve beschermingsmiddelen | 04-12-2020 | |
• Heeft er iemand een voorbeeld van een schoonmaakprogramma met prioritaire aandacht voor oppervlakten, klinken, knoppen, telefoons, printers (alles wat aangeraakt wordt)? |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, Algemeen arbeidshygiëne | 10-12-2020 | |
Ontwerp van een Koninklijk Besluit betreffende de erkenning en werking van de controleorganismen voor de elektrische installaties en tot wijziging van het Koninklijk Besluit van 8 september 2018… |
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Externe dienst voor technische controle / erkend organisme (EDTC) | 26-12-2020 | |
Beste, Zijn er VIK beschikbaar betreft een machine die automatisch deeg verdeelt in stukken . Dank U |
Sector, Voeding | 17-02-2021 | |
Koninklijk besluit van 5 januari 2021 betreffende de rol van de preventieadviseur-arbeidsarts bij de bestrijding van het coronavirus COVID-19 |
Gezondheid, Arbeidsgeneeskunde, Arbeidshygiëne, Biologische agentia, Coronavirus Covid-19 | 26-02-2021 | |
Beste wij hebben enkele kleine keukens die niet moeten voldoen aan HACCP. In deze keukens wordt nog gekookt met gasfornuizen dus open vlam. Moet de werkkledij van de koks voldoen aan… |
Sector, Horeca, Voeding, Arbeidshygiëne, Arbeidsveiligheid | 09-03-2021 | |
Technisch reglement van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle van 5 februari 2021 tot vaststelling van de criteria voor permanente vormingsactiviteiten alsook de modaliteiten voor het… |
Gezondheid, Arbeidsgeneeskunde, Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Ioniserende straling | 23-03-2021 | |
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018. Bron: Fedris |
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen | 08-04-2021 | |
Mag een magazijnier, voorzien van dodemansoproep, afzonderlijk tewerkgesteld worden in een diepvriesruimte? Zo ja, wat zijn de bijkomende beveiligingseisen |
Sector, Industrie, Voeding, Arbeidsveiligheid, Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel | 24-06-2021 | |
Koninklijk besluit van 14 augustus 2021 tot wijziging van de codex over het welzijn op het werk wat de bedrijfsbezoeken en het beleidsadvies betreft |
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Externe dienst voor technische controle / erkend organisme (EDTC) | 04-09-2021 |