Kenniscentrum
- Algemeen
- Basisbegrippen en actoren
- Bijzondere werknemers / werknemerscategorieën
- Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW)
- Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW)
- Externe dienst voor technische controle / erkend organisme (EDTC)
- Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW)
- Risicobeheer
- Werken met derden
- Wetgeving
- Bezoek aan de werkplaatsen
- Duurzame inzetbaarheid
- Standaarden en normen
- Basisbegrippen en actoren
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 10 resultaten
Type | Titel | Thema | Gewijzigd op Aflopend sorteren |
---|---|---|---|
Een uitbater van logies die zijn verblijf wil aanbieden op de toeristische markt heeft er belang bij om in het bezit te zijn van een vergunning. Die vergunning - toegekend mits een postitief… |
Sector, Horeca, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie | 25-05-2020 | |
Een aantal kenmerken van het werk in de horeca kunnen nadelig zijn voor de veiligheid en de gezondheid op het werk, zoals hoge werkdruk, langdurig staan en statische lichaamshoudingen, contact… |
Sector, Horeca | 25-05-2020 | |
Brochure Voedselveiligheid, een zaak van iedereen. Autocontrole in de Horeca Bron: Vinçotte |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Prebes projectgroep documenten
Veiligheid bij de organisatie van events : - Risico opsporing - Risicobeoordeling - Bepaling van veiligheidsmaatregelen. |
Sector, Onderwijs, Horeca, Dienstencheques, Algemeen, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Noodplan, Arbeidsplaatsen | 15-07-2020 | |
Prebes projectgroep documenten
EVENTS – RISICOANALYSE. Toelichting wet- en regelgeving Bron: Prebes projectgroep documenten |
Sector, Onderwijs, Horeca, Journalisten, Dienstencheques, Algemeen, Arbeidsveiligheid | 07-09-2020 | |
Beste wij hebben enkele kleine keukens die niet moeten voldoen aan HACCP. In deze keukens wordt nog gekookt met gasfornuizen dus open vlam. Moet de werkkledij van de koks voldoen aan… |
Sector, Horeca, Voeding, Arbeidshygiëne, Arbeidsveiligheid | 09-03-2021 | |
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018. Bron: Fedris |
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen | 08-04-2021 | |
Mag een werkgever wettelijk, zijn eigen personeel van dienst, onderwerpen aan een controle van het Covid Safe Ticket voor de organisatie van een evenement ? We mogen geen lijst bijhouden… |
Sector, Horeca | 28-09-2021 | |
Ik ben sedert 2005 preventieadviseur niveau 2, mijn werkgever vraagt om door te groeien naar een niveau 1. Kan dit? Ik ben niet universitair geschoold maar heb wel mijn jaren ervaring… |
Sector, Horeca, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid | 23-08-2023 |