Kenniscentrum
- Algemeen
- Basisbegrippen en actoren
- Bijzondere werknemers / werknemerscategorieën
- Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW)
- Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW)
- Externe dienst voor technische controle / erkend organisme (EDTC)
- Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW)
- Risicobeheer
- Werken met derden
- Wetgeving
- Bezoek aan de werkplaatsen
- Duurzame inzetbaarheid
- Standaarden en normen
- Basisbegrippen en actoren
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 18 resultaten
Type | Titel Aflopend sorteren | Thema | Gewijzigd op |
---|---|---|---|
Actiegrenzen voor microbiologische contaminanten in levensmiddelen (FAVV, 2019). |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
Elk schooljaar is er in onze academie een aantal liter etsvloeistof (zwakke ijzerchloride) klaar om af te voeren. Elke keer zien ze ons in het containerpark liever niet komen. Ze kunnen niets… |
Onderwijs, Algemeen, Standaarden en normen, Milieu, Algemeen milieu, Afval en materialen, Bioveiligheid, Gevaarlijke stoffen, Arbeidsveiligheid, Gevaarlijke stoffen, Veiligheidscultuur en veilig gedrag | 09-06-2021 | |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Bioveiligheid omvat de maatregelen die het risico op insleep en versleep van ziekteverwekkers op het bedrijf beperken. Insleep van ziekteverwekkers binnen het bedrijf kan gebeuren via dieren,… |
Bioveiligheid | 08-04-2020 | |
Checklist HACCP |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
De Prebes Awards worden ieder jaar uitgereikt aan de studenten die een bijzonder en verdienstelijk eindwerk maakten in het kader van de opleiding tot preventieadviseur niveau 1 of 2 en de… |
Milieu, Afval en materialen, Bioveiligheid, Duurzaamheid, Technologie en technieken | 16-12-2021 | |
Flyer hygiëne in bedrijven in de voedselketen, Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 | |
HACCP in de voedingsindustrie. Door IPV Instituut voor Professionele Vorming van de Voedingsnijverheid (2013). |
Arbeidshygiëne, HACCP | 06-07-2020 | |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 | |
Richtsnoer in het kader van het ministerieel besluit van 22 januari 2004 betreffende de modaliteiten voor de meldingsplicht in de voedselketen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 13… |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
Toepassing HACCP principes in levensmiddelenbedrijven, FOD Volksgezondheid, 2017 |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Inventaris acties en actiegrenzen chemische contaminanten residuen en additieven (FAVV, 2020). |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
Inventaris acties en actiegrenzen en voorstellen voor harmonisering in het kader van de officiële controles (FAVV, 2014). |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
In dit artikel proberen we een antwoord te bieden op een aantal vragen: Wat is het verschil tussen biociden, pesticiden en gewasbeschermingsmiddelen? Wat zijn de verplichtingen voor gebruikers?… |
Arbeidshygiëne, Chemische kankerverwekkende mutagene en reprotoxische agentia, Milieu, Bioveiligheid | 06-07-2020 | |
Voor de (beperkte) opstart van de horeca op 8 mei 2021 en we opnieuw een pint drinken op het terras, moeten de tapkranen en de leidingen nog een poetsbeurt krijgen door onderhoudstechniekers van… |
Arbeidshygiëne, HACCP | 29-04-2021 | |
Brochure Voedselveiligheid, een zaak van iedereen. Autocontrole in de Horeca Bron: Vinçotte |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Arbeidshygiëne, Biologische agentia, Coronavirus Covid-19, Milieu, Bioveiligheid, Bodem, Gevaarlijke stoffen | 31-05-2022 |