Kenniscentrum
- Algemeen
- Basisbegrippen en actoren
- Bijzondere werknemers / werknemerscategorieën
- Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW)
- Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW)
- Externe dienst voor technische controle / erkend organisme (EDTC)
- Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW)
- Risicobeheer
- Werken met derden
- Wetgeving
- Bezoek aan de werkplaatsen
- Duurzame inzetbaarheid
- Standaarden en normen
- Basisbegrippen en actoren
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 25 resultaten
Type | Titel | Thema | Gewijzigd op |
---|---|---|---|
De afgelopen decennia is roken en het gebruik van tabaksproducten sterk geëvolueerd, dat merken ook bedrijven. Bij het ene bedrijf is er een basis vastgelegd in het arbeidsreglement, anderen… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken | 27-02-2024 | |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken | 10-07-2022 | ||
Roken op de werkplek is bij wet verboden. Maar daarmee is nog niet alles opgelost. Een doordacht rookbeleid binnen een bedrijf kan het verschil maken, voor de gezondheid van werknemers én het… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken | 23-09-2021 | |
Voor de (beperkte) opstart van de horeca op 8 mei 2021 en we opnieuw een pint drinken op het terras, moeten de tapkranen en de leidingen nog een poetsbeurt krijgen door onderhoudstechniekers van… |
Arbeidshygiëne, HACCP | 29-04-2021 | |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 | |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 | |
Affiche met overzicht hulpmiddelen en begeleiding bij rookstop. Bron: VRGT |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken | 15-09-2020 | |
Iedereen heeft recht op een gezonde werk- en leefomgeving! Dat betekent onder meer dat de omgeving rookvrij is, zodat werknemers die werken bij klanten of cliënten thuis niet meeroken tijdens de… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken | 31-08-2020 | |
Affiche tabakstop Bron: Stichting tegen Kanker https://www.kanker.be/ |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken | 14-08-2020 | |
Wet van 4 mei 2020 tot wijziging van de wet van 22 december 2009 betreffende een regeling voor rookvrije plaatsen en ter bescherming van de bevolking tegen tabaksrook, en van de wet van 24… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken | 04-08-2020 | |
HACCP in de voedingsindustrie. Door IPV Instituut voor Professionele Vorming van de Voedingsnijverheid (2013). |
Arbeidshygiëne, HACCP | 06-07-2020 | |
Brochure "Ik voel me zoveel beter zonder tabak" over stoppen met roken. Bron: Kom op tegen kanker |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken | 09-06-2020 | |
Wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften is vaak niet laagdrempelig genoeg om door te dringen tot de werkvloer. In deze rubriek wordt een recent… |
Gezondheid, Roken | 03-06-2020 | |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Brochure Voedselveiligheid, een zaak van iedereen. Autocontrole in de Horeca Bron: Vinçotte |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Toepassing HACCP principes in levensmiddelenbedrijven, FOD Volksgezondheid, 2017 |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Flyer hygiëne in bedrijven in de voedselketen, Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
Inventaris acties en actiegrenzen en voorstellen voor harmonisering in het kader van de officiële controles (FAVV, 2014). |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
Checklist HACCP |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
Richtsnoer in het kader van het ministerieel besluit van 22 januari 2004 betreffende de modaliteiten voor de meldingsplicht in de voedselketen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 13… |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
Actiegrenzen voor microbiologische contaminanten in levensmiddelen (FAVV, 2019). |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
Inventaris acties en actiegrenzen chemische contaminanten residuen en additieven (FAVV, 2020). |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
De wet van 22 december 2009 stelt het principe vast van het recht dat aan elke werknemer wordt gegeven om te beschikken over werkruimten en sociale voorzieningen die vrij zijn van tabaksrook.… |
Roken | 07-04-2020 | |
Wist je dat de meeste rokers willen stoppen? De professionele context kan hen daarbij ondersteunen. Een medewerker spendeert veel tijd op zijn werk en met de collega’s. Met de juiste aanpak kan… |
Gezondheidspromotie, Roken | 06-04-2020 | |
Hoe kan je mensen motiveren om te stoppen met roken? Moedig mensen aan om een rookstoppoging te ondernemen. |
Roken | 03-04-2020 |