Kenniscentrum
- Algemeen
- Basisbegrippen en actoren
- Bijzondere werknemers / werknemerscategorieën
- Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW)
- Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW)
- Externe dienst voor technische controle / erkend organisme (EDTC)
- Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW)
- Risicobeheer
- Werken met derden
- Wetgeving
- Bezoek aan de werkplaatsen
- Duurzame inzetbaarheid
- Standaarden en normen
- Basisbegrippen en actoren
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 20 resultaten
Type | Titel | Thema | Gewijzigd op |
---|---|---|---|
Sector, Dienstencheques, Huishoudhulp, Gezondheid, Arbeidshygiëne, Chemische kankerverwekkende mutagene en reprotoxische agentia, Chemische agentia | 18-10-2022 | ||
Prebes projectgroep documenten
Verhandelen. Het lijkt zo eenvoudig: het efficiënt stapelen van kartonnen dozen en colli op een pallet. In de praktijk blijkt dat verkeerd stapelen tot kleine, maar soms ook tot grote… |
Sector, Huishoudhulp, Industrie, Voeding, Algemeen, Ergonomie, Tillen, Repetitief werk, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheid van producten en diensten, Arbeidsplaatsen, Arbeidsmiddelen | 20-03-2022 | |
Prebes projectgroep documenten
Handgereedschap / manueel. Veiligheidsinstructiekaart voor het gebruik van tape afroller voor het dichtkleven van colli's |
Sector, Dienstencheques, Gevangenis, Huishoudhulp, Industrie, Onderwijs, Voeding, Algemeen, Ergonomie, Algemeen ergonomie, Repetitief werk, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheid van producten en diensten, Arbeidsmiddelen | 20-03-2022 | |
Voor de (beperkte) opstart van de horeca op 8 mei 2021 en we opnieuw een pint drinken op het terras, moeten de tapkranen en de leidingen nog een poetsbeurt krijgen door onderhoudstechniekers van… |
Arbeidshygiëne, HACCP | 29-04-2021 | |
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018. Bron: Fedris |
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen | 08-04-2021 | |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 | |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 | |
Geschikt en ergonomisch materiaal is essentieel voor de huishoudhulp. Slecht onderhouden of beschadigd materiaal verhoogt de risicofactoren verbonden met de houding, de inspanning en de… |
Sector, Huishoudhulp | 27-08-2020 | |
HACCP in de voedingsindustrie. Door IPV Instituut voor Professionele Vorming van de Voedingsnijverheid (2013). |
Arbeidshygiëne, HACCP | 06-07-2020 | |
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen… |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken | 29-05-2020 | |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Brochure Voedselveiligheid, een zaak van iedereen. Autocontrole in de Horeca Bron: Vinçotte |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Toepassing HACCP principes in levensmiddelenbedrijven, FOD Volksgezondheid, 2017 |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Het stelsel van de dienstencheques streeft naar de bevordering van buurtdiensten en -banen. De twee grote doelen zijn: het creëren van arbeidsplaatsen en het bestrijden van zwartwerk. De… |
Sector, Zorg, Thuiszorg, Huishoudhulp, Dienstencheques | 25-05-2020 | |
Flyer hygiëne in bedrijven in de voedselketen, Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
Inventaris acties en actiegrenzen en voorstellen voor harmonisering in het kader van de officiële controles (FAVV, 2014). |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
Checklist HACCP |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
Richtsnoer in het kader van het ministerieel besluit van 22 januari 2004 betreffende de modaliteiten voor de meldingsplicht in de voedselketen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 13… |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
Actiegrenzen voor microbiologische contaminanten in levensmiddelen (FAVV, 2019). |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 | |
Inventaris acties en actiegrenzen chemische contaminanten residuen en additieven (FAVV, 2020). |
Arbeidshygiëne, HACCP | 20-05-2020 |