Kenniscentrum
- Algemeen
- Basisbegrippen en actoren
- Bijzondere werknemers / werknemerscategorieën
- Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW)
- Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW)
- Externe dienst voor technische controle / erkend organisme (EDTC)
- Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW)
- Risicobeheer
- Werken met derden
- Wetgeving
- Bezoek aan de werkplaatsen
- Duurzame inzetbaarheid
- Standaarden en normen
- Basisbegrippen en actoren
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 39 resultaten
Type | Titel | Thema | Gewijzigd op Aflopend sorteren |
---|---|---|---|
Een uitbater van logies die zijn verblijf wil aanbieden op de toeristische markt heeft er belang bij om in het bezit te zijn van een vergunning. Die vergunning - toegekend mits een postitief… |
Sector, Horeca, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie | 25-05-2020 | |
Een aantal kenmerken van het werk in de horeca kunnen nadelig zijn voor de veiligheid en de gezondheid op het werk, zoals hoge werkdruk, langdurig staan en statische lichaamshoudingen, contact… |
Sector, Horeca | 25-05-2020 | |
Brochure Voedselveiligheid, een zaak van iedereen. Autocontrole in de Horeca Bron: Vinçotte |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
In dit artikel wordt een overzicht gegeven van enkele relevante beleidsmaatregelen die in het Vlaamse Gewest gelden voor de lozing van niet-verontreinigd hemelwater. Daarbij wordt voornamelijk… |
Milieu, Water | 12-06-2020 | |
In de vorige editie van Veiligheidsnieuws werd een overzicht gegeven van enkele relevante beleidsmaatregelen die in het Vlaamse Gewest gelden voor de lozing van niet verontreinigd hemelwater. In… |
Milieu, Water | 12-06-2020 | |
Besluit van de Vlaamse Regering van 24 april 2020 tot uitvoering van artikel 5 van het decreet van 20 maart 2020 over maatregelen in geval van een civiele noodsituatie met betrekking tot de… |
Milieu, Water | 21-06-2020 | |
Prebes projectgroep documenten
Veiligheid bij de organisatie van events : - Risico opsporing - Risicobeoordeling - Bepaling van veiligheidsmaatregelen. |
Sector, Onderwijs, Horeca, Dienstencheques, Algemeen, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Noodplan, Arbeidsplaatsen | 15-07-2020 | |
Besluit van de Waalse Regering van bijzondere machten nr. 43 van 11 juni 2020 betreffende het uitstel van de inwerkingtreding van sommige wijzigingsbepalingen van Boek II van het Milieuwetboek… |
Milieu, Water | 04-08-2020 | |
Prebes projectgroep documenten
EVENTS – RISICOANALYSE. Toelichting wet- en regelgeving Bron: Prebes projectgroep documenten |
Sector, Onderwijs, Horeca, Journalisten, Dienstencheques, Algemeen, Arbeidsveiligheid | 07-09-2020 | |
Ministerieel besluit van de Waalse overheid van 23 juli 2020 betreffende de organisatie en de inhoud van opleidingen en permanente opleidingen, alsook betreffende de inhoud en de organisatie van… |
Milieu, Water | 05-10-2020 | |
Legionella is een familie van verschillende bacteriesoorten die in oppervlaktewateren maar ook in (drink)watersystemen voorkomen. Ze zijn overal in onze natuurlijke omgeving aanwezig in kleine… |
Gezondheid, Voeding, Milieu, Water | 28-12-2020 | |
Uittreksel uit het ministerieel besluit van de Vlaamse Overheid van 22 januari 2021 tot goedkeuring van het compendium voor de monsterneming, meting en analyse van water (WAC) |
Milieu, Water | 01-03-2021 | |
Beste wij hebben enkele kleine keukens die niet moeten voldoen aan HACCP. In deze keukens wordt nog gekookt met gasfornuizen dus open vlam. Moet de werkkledij van de koks voldoen aan… |
Sector, Horeca, Voeding, Arbeidshygiëne, Arbeidsveiligheid | 09-03-2021 | |
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018. Bron: Fedris |
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen | 08-04-2021 | |
Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 11 maart 2021 houdende de verplichting tot periodieke kennisgeving van milieugegevens voor bepaalde ingedeelde industriële inrichtingen tot… |
Milieu, Afval en materialen, Gevaarlijke stoffen, Lucht en geur, Water | 21-04-2021 | |
Programmadecreet van de Vlaamse Overheid van 9 juli 2021 bij de aanpassing van de begroting 2021 |
Milieu, Water | 19-09-2021 | |
Mag een werkgever wettelijk, zijn eigen personeel van dienst, onderwerpen aan een controle van het Covid Safe Ticket voor de organisatie van een evenement ? We mogen geen lijst bijhouden… |
Sector, Horeca | 28-09-2021 | |
Milieu, Afval en materialen, Water | 30-01-2022 | ||
Milieu, Afval en materialen, Bodem, Water | 06-03-2022 | ||
Milieu, Afval en materialen, Bodem, Water | 30-04-2022 | ||
Milieu, Bodem, Water | 28-08-2022 | ||
Milieu, Water | 06-10-2022 | ||
Milieu, Water | 04-01-2023 | ||
Milieu, Afval en materialen, Water | 01-02-2023 |