Kenniscentrum
- Algemeen
- Basisbegrippen en actoren
- Bijzondere werknemers / werknemerscategorieën
- Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW)
- Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW)
- Externe dienst voor technische controle / erkend organisme (EDTC)
- Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW)
- Risicobeheer
- Werken met derden
- Wetgeving
- Bezoek aan de werkplaatsen
- Duurzame inzetbaarheid
- Standaarden en normen
- Basisbegrippen en actoren
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 83 resultaten
Type | Titel | Thema | Gewijzigd op Aflopend sorteren |
---|---|---|---|
Toepassing HACCP principes in levensmiddelenbedrijven, FOD Volksgezondheid, 2017 |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Brochure Persoonlijke hygiëne in bedrijven in de voedselketen FOD Veiligheid van de voedselketen, 2012 |
Sector, Voeding | 25-05-2020 | |
Brochure Voedselveiligheid, een zaak van iedereen. Autocontrole in de Horeca Bron: Vinçotte |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit… |
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren | 25-05-2020 | |
Verkoop van drank, die behoort tot de voedingsproducten die 3 maanden houdbaar zijn op kamertemperatuur, hoort een registratie bij FAVV. Deze richtlijn geeft toelichting hierbij. |
Sector, Voeding, Onderwijs | 26-05-2020 | |
In 2016 werd in Nederland het programma Duurzame Veiligheid 2030 opgestart door een gezamenlijke actie van industrie, wetenschap en overheid om de veiligheid in de (petro)chemische industrie te… |
Sector, Industrie, Energie | 11-09-2020 | |
Bestaat er wetgeving aangaande noodzaak tot vrije ruimte rondom electriciteitskasten, zekeringskasten ? (vb. stapelen van goederen tot tegen deze kasten, ...) |
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid | 11-09-2020 | |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 | |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 | |
Ministerieel besluit van de Vlaamse overheid van 2 oktober 2020 over de organisatie van de tweede call voor het jaar 2020 voor de ondersteuning van nuttige groene warmte, de ondersteuning van… |
Milieu, Energie | 15-11-2020 | |
Besluit van de Vlaamse Regering van 9 oktober 2020 houdende wijziging van het Energiebesluit van 19 november 2010, betreffende de omzetting van Richtlijn 2018/844/EU en betreffende diverse… |
Milieu, Energie | 15-11-2020 | |
Beste, Moet een gasinstallatie en een mazoutinstallatie door een EDTC gekeurd worden? Volgend de EDTC moet een gasinstallatie om de 4 jaar gekeurd worden en de mazout om de 2 jaar… |
Sector, Onderwijs, Algemeen, Standaarden en normen, Milieu, Energie | 17-11-2020 | |
Welke systemen bestaan er buiten interne telefonie en drukknoppen, nog om interne hulpverleners op te roepen bij incidenten. Wij werken momenteel met een intern noodnummer (via de interne… |
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Noodplan | 03-12-2020 | |
Is een sprinklerinstallatie aangewezen in een opslagruimte (paletstellingen) voor verpakte boter en margarine? |
Sector, Industrie, Voeding, Arbeidsveiligheid, Collectieve beschermingsmiddelen | 04-12-2020 | |
• Heeft er iemand een voorbeeld van een schoonmaakprogramma met prioritaire aandacht voor oppervlakten, klinken, knoppen, telefoons, printers (alles wat aangeraakt wordt)? |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, Algemeen arbeidshygiëne | 10-12-2020 | |
Decreet van de Vlaamse Overheid van 30 oktober 2020 tot wijziging van het Energiedecreet van 8 mei 2009 |
Milieu, Energie | 26-12-2020 | |
Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 3 december 2020 houdende wijziging van meerdere uitvoeringsbesluiten van de Ordonnantie van 2 mei 2013 houdende het Brussels Wetboek van… |
Milieu, Energie, Lucht en geur | 15-01-2021 | |
Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 17 december 2020 betreffende stationaire batterijaccumulatoren en UPS-eenheden |
Milieu, Energie | 23-01-2021 | |
Besluit van de Vlaamse Regering van 18 december 2020 houdende wijziging van het Energiebesluit van 19 november 2010 |
Milieu, Energie | 26-01-2021 | |
Ordonnantie van het Brusselse Hoofdstedelijk gewest van 18 december 2020 tot wijziging van de ordonnantie van 2 mei 2013 houdende het Brussels Wetboek van Lucht, Klimaat en Energiebeheersing met… |
Milieu, Energie | 30-01-2021 | |
Ordonnantie van het Brusselse Hoofdstedelijk gewest van 18 december 2020 tot wijziging van de ordonnantie van 2 mei 2013 houdende het Brussels Wetboek van Lucht, Klimaat en Energiebeheersing met… |
Milieu, Energie | 30-01-2021 | |
Beste, Zijn er VIK beschikbaar betreft een machine die automatisch deeg verdeelt in stukken . Dank U |
Sector, Voeding | 17-02-2021 | |
Ministerieel besluit van de Vlaamse overheid van 27 januari 2021 over de organisatie van de eerste call voor het jaar 2021 voor de ondersteuning van nuttige groene warmte, de ondersteuning van… |
Milieu, Energie | 03-03-2021 | |
Beste wij hebben enkele kleine keukens die niet moeten voldoen aan HACCP. In deze keukens wordt nog gekookt met gasfornuizen dus open vlam. Moet de werkkledij van de koks voldoen aan… |
Sector, Horeca, Voeding, Arbeidshygiëne, Arbeidsveiligheid | 09-03-2021 |