Kenniscentrum
- Algemeen
- Basisbegrippen en actoren
- Bijzondere werknemers / werknemerscategorieën
- Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW)
- Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW)
- Externe dienst voor technische controle / erkend organisme (EDTC)
- Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW)
- Risicobeheer
- Werken met derden
- Wetgeving
- Bezoek aan de werkplaatsen
- Duurzame inzetbaarheid
- Standaarden en normen
- Basisbegrippen en actoren
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 22 resultaten
Type | Titel | Thema | Gewijzigd op Aflopend sorteren |
---|---|---|---|
Toepassing HACCP principes in levensmiddelenbedrijven, FOD Volksgezondheid, 2017 |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Brochure Persoonlijke hygiëne in bedrijven in de voedselketen FOD Veiligheid van de voedselketen, 2012 |
Sector, Voeding | 25-05-2020 | |
Brochure Voedselveiligheid, een zaak van iedereen. Autocontrole in de Horeca Bron: Vinçotte |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 | |
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit… |
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren | 25-05-2020 | |
Verkoop van drank, die behoort tot de voedingsproducten die 3 maanden houdbaar zijn op kamertemperatuur, hoort een registratie bij FAVV. Deze richtlijn geeft toelichting hierbij. |
Sector, Voeding, Onderwijs | 26-05-2020 | |
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen… |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken | 29-05-2020 | |
Bestaat er wetgeving aangaande noodzaak tot vrije ruimte rondom electriciteitskasten, zekeringskasten ? (vb. stapelen van goederen tot tegen deze kasten, ...) |
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid | 11-09-2020 | |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 | |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 | |
Welke systemen bestaan er buiten interne telefonie en drukknoppen, nog om interne hulpverleners op te roepen bij incidenten. Wij werken momenteel met een intern noodnummer (via de interne… |
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Noodplan | 03-12-2020 | |
Is een sprinklerinstallatie aangewezen in een opslagruimte (paletstellingen) voor verpakte boter en margarine? |
Sector, Industrie, Voeding, Arbeidsveiligheid, Collectieve beschermingsmiddelen | 04-12-2020 | |
• Heeft er iemand een voorbeeld van een schoonmaakprogramma met prioritaire aandacht voor oppervlakten, klinken, knoppen, telefoons, printers (alles wat aangeraakt wordt)? |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, Algemeen arbeidshygiëne | 10-12-2020 | |
Beste, Zijn er VIK beschikbaar betreft een machine die automatisch deeg verdeelt in stukken . Dank U |
Sector, Voeding | 17-02-2021 | |
Beste wij hebben enkele kleine keukens die niet moeten voldoen aan HACCP. In deze keukens wordt nog gekookt met gasfornuizen dus open vlam. Moet de werkkledij van de koks voldoen aan… |
Sector, Horeca, Voeding, Arbeidshygiëne, Arbeidsveiligheid | 09-03-2021 | |
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018. Bron: Fedris |
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen | 08-04-2021 | |
Mag een magazijnier, voorzien van dodemansoproep, afzonderlijk tewerkgesteld worden in een diepvriesruimte? Zo ja, wat zijn de bijkomende beveiligingseisen |
Sector, Industrie, Voeding, Arbeidsveiligheid, Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel | 24-06-2021 | |
Prebes projectgroep documenten
Handgereedschap / manueel. Veiligheidsinstructiekaart voor het gebruik van tape afroller voor het dichtkleven van colli's |
Sector, Dienstencheques, Gevangenis, Huishoudhulp, Industrie, Onderwijs, Voeding, Algemeen, Ergonomie, Algemeen ergonomie, Repetitief werk, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheid van producten en diensten, Arbeidsmiddelen | 20-03-2022 | |
Prebes projectgroep documenten
Verhandelen. Het lijkt zo eenvoudig: het efficiënt stapelen van kartonnen dozen en colli op een pallet. In de praktijk blijkt dat verkeerd stapelen tot kleine, maar soms ook tot grote… |
Sector, Huishoudhulp, Industrie, Voeding, Algemeen, Ergonomie, Tillen, Repetitief werk, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheid van producten en diensten, Arbeidsplaatsen, Arbeidsmiddelen | 20-03-2022 | |
Heeft iemand een simulatie waarbij je een simulatie kan maken met uw huidige statistische gegeven om een dodelijk arbeidsongeval te hebben. Heinrich z'n theorie gaat al een tijdje… |
Sector, Bouw, Garage, Haven, Industrie, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Bezoek aan de werkplaatsen, Duurzame inzetbaarheid, Standaarden en normen, Arbeidsveiligheid | 06-12-2022 | |
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen. |
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie | 05-09-2023 | |
We zouden graag onze huidige ingangsdeur van het bedrijf renoveren. Dit is een automatische schuifdeur. Is er een specifieke wetgeving of normen waar we rekening moeten houden? Dank |
Sector, Voeding | 26-10-2023 |