Gezonde telewerkers? Deze gids helpt je op weg

02.08.2021

De voordelen van telewerk zijn na deze coronacrisis meer dan duidelijk. Maar hoe gaan we om met de uitdagingen voor onze gezondheid? Urenlang stilzitten, 24/7 toegang tot de snoepkast of weinig contact met collega’s: onze gids tot het uitwerken van een gezondheidsbeleid voor telewerkers schiet te hulp.

Telewerk werkt, leerden we het voorbije jaar. En we willen er ook na de pandemie een blijvende gewoonte van maken. Al worden we door het intensieve thuiswerk ook geconfronteerd met enkele uitdagingen op gezondheidsvlak, zowel mentaal als fysiek.

Coronakilo's en co

Sommige telewerkers ruilen de gewonnen pendeltijd in voor meer beweging en gezond(er) kokerellen. Anderen krijgen de neiging om net langer te zitten en meer gezouten en/of gesuikerde tussendoortjes te eten. Het gevolg? Extra coronakilo’s en andere negatieve gezondheidseffecten. Voor iedereen geldt bovendien dat de grens tussen werk en privé vervaagt, we minder contact hebben met collega’s en soms ook minder voeling met het bedrijf. Maar er is ook goed nieuws: als onderneming kan je hier een belangrijke rol vervullen!

Gezonde telewerkers: Hoe? Zo!

Zelfs al zijn medewerkers niet fysiek op kantoor, ook vanop afstand kan je hun competenties versterken en handvaten aanreiken. Zo blijft werken op afstand gezond en aangenaam voor iedereen, met gezonde telewerkers in topvorm als resultaat. Klinkt top, toch?

Onze gloednieuwe gids wil ondernemingen met telewerkers daartoe inspireren. Benieuwd hoe je ervoor kan zorgen dat telewerkers onder meer voldoende bewegen, evenwichtig eten en zich goed in hun vel voelen? Op zoek naar concrete tips, een helder stappenplan en (financiële) ondersteuning? Je leest er alles over in onze gids tot het uitwerken van een gezondheidsbeleid voor telewerkers.