Vraag & antwoord

⭐⭐⭐
Dit is de plek waar preventieadviseurs hun kennis delen.
Stel gerust je vraag, of help een collega verder!

Klik op de titel van de vraag om het antwoord te zien

Titel Thema Gepubliceerd Oplopend sorteren Antwoorden
Bestaat er wetgeving m.b.t. telefonische bereikbaarheid in een gebouw?

Onze school is gedeeltelijk nieuwbouw. In dit deel is er geen telefonienetwerk. GSM's zijn dus…
Algemeen, Standaarden en normen, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen, Noodplan, Arbeidsplaatsen, Signalering, Veiligheidscoördinatie 14-03-2024 (1)
Zijn er wettelijke verplichtingen voor de documenten die toegevoegd moeten worden bij een stagecontract? Meer concreet: we vullen de werkpostfiche in en we vullen de risico-analyse in van de…
Sector, Bouw, Algemeen, Standaarden en normen 07-02-2024 (1)
Wij zijn een ziekenwagendienst met een aantal 112-standplaatsen. Deze dienen we te bevoorraden met medische zuurstof (B10 en B5) vanuit een centrale depot. Het probleem zit hem in het vervoer…
Sector, Zorg, Algemeen, Standaarden en normen, Arbeidsveiligheid, Gevaarlijke stoffen, Veiligheidscultuur en veilig gedrag 12-09-2023 (2)
In punt e, van Onderafdeling 9.3.4.2. van BOEK 1 van het AREI wordt vastgesteld dat "de afwezigheid van spanning met aangepaste uitrustingen moet worden nagegaan"

Nu ben…
Sector, Bouw, Algemeen, Standaarden en normen, Arbeidsveiligheid 13-06-2023 (1)
Bij Aquafin worden meer en meer pontons gebruikt om in beluchtingen werken uit te voeren. Staat er in de Belgische wetgeving iets omtrent de periodieke keuring van deze pontons? Vind er nergens…
Sector, Haven, Algemeen, Standaarden en normen, Arbeidshygiëne, Biologische agentia, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Collectieve beschermingsmiddelen, Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij 20-04-2023 (1)
Moeten machines die (kort) op beurzen of in een demo omgeving worden gezet ook in dienst gesteld worden?
Sector, Industrie, Algemeen, Standaarden en normen 23-01-2023 (1)
Heeft iemand een simulatie waarbij je een simulatie kan maken met uw huidige statistische gegeven om een dodelijk arbeidsongeval te hebben.
Heinrich z'n theorie gaat al een tijdje…
Sector, Bouw, Garage, Haven, Industrie, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Bezoek aan de werkplaatsen, Duurzame inzetbaarheid, Standaarden en normen, Arbeidsveiligheid 06-12-2022 (0)
Heeft iemand een PPT of samenvattend document i.v.m. verantwoordelijkheid van hiërarchische lijn i.v.m. veiligheidszorg?
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Bezoek aan de werkplaatsen, Duurzame inzetbaarheid, Standaarden en normen, Arbeidsveiligheid 10-10-2022 (4)
Beste

Is er ergens een regelgeving rond sportvloeren/zalen voor scholen?
Ik heb een paar scholen waar er gesport wordt in een gewone zaal.
Alvast bedankt
Sector, Onderwijs, Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Wetgeving, Standaarden en normen 22-03-2022 (0)
Ik hoor dat er een nieuwe wetgeving van kracht wordt op 1/7/2022 betreffende de brandveiligheid van gebouwen (in het bijzonder de isolatie). Ik heb het opgezocht maar het enige dat ik kan vinden…
Sector, Industrie, Algemeen, Standaarden en normen 07-03-2022 (1)
Wij werken voor ons bedrijf vaak samen met buitenlandse onderaannemers.
Nu hebben wij - eindelijk - een goed bedrijfje gevonden; dat eigenlijk een eenmanszaak. Hij doet op zijn beurt dan…
Sector, Industrie, Algemeen, Standaarden en normen 06-10-2021 (0)
Elk schooljaar is er in onze academie een aantal liter etsvloeistof (zwakke ijzerchloride) klaar om af te voeren. Elke keer zien ze ons in het containerpark liever niet komen. Ze kunnen niets…
Onderwijs, Algemeen, Standaarden en normen, Milieu, Algemeen milieu, Afval en materialen, Bioveiligheid, Gevaarlijke stoffen, Arbeidsveiligheid, Gevaarlijke stoffen, Veiligheidscultuur en veilig gedrag 09-06-2021 (1)
Beste,

Moet een gasinstallatie en een mazoutinstallatie door een EDTC gekeurd worden? Volgend de EDTC moet een gasinstallatie om de 4 jaar gekeurd worden en de mazout om de 2 jaar…
Sector, Onderwijs, Algemeen, Standaarden en normen, Milieu, Energie 17-11-2020 (0)

Staat je vraag er niet tussen?

Stel ze dan gewoon zelf!