Ventilatie voor een optimaal binnenklimaat

Op vrijdag 31 maart 2023 werd een studienamiddag georganiseerd met als thema Ventilatie voor een optimaal binnenklimaat door het Provinciaal Comité Oost-Vlaanderen voor de Bevordering van de Arbeid en Prebes Oost-Vlaanderen.

De wereldwijde pandemie van het SARS-CoV-2 virus heeft afgelopen drie jaar het belang van een goede binnenluchtkwaliteit op de werkplek opnieuw op de kaart gezet. Combineer dit met de noodzaak aan rationeel energieverbruik en ambities inzake klimaatneutraliteit en je hebt een behoorlijke uitdaging voor werkgevers en gebouwbeheerders van vandaag.

Inhoud

Wat is de geschiedenis van de wetgeving rond binnenluchtkwaliteit en welke inzichten zijn er gekomen naar aanleiding van de coronacrisis? Pieter Bolle, Coördinator Taskforce Indoor Air Quality en directiehoofd bij FOD WASO TWW West-Vlaanderen, ging hier dieper op in. Hij lichtte ook de wet toe van 6 november 2022 betreffende de binnenluchtkwaliteit op gesloten plaatsen die publiek toegankelijk zijn.

Dries Keppens, arbeidshygiënist bij Securex, lichtte de impact van het binnenklimaat op de gezondheid van werknemers toe. Hij duidde de factoren die een impact hebben, doorliep de resultaten van de data-analyse van de bevraging van kantoormedewerkers en gaf daarnaast enkele praktijkvoorbeelden van de meetcampagnes op binnenluchtkwaliteit uitgevoerd door Securex.

Siegfried Struyvelt, hoofdmedewerker Directie Infrastructuur en Facilitair Beheer bij HOGENT, lichtte toe hoe HOGENT de eerste stappen nam in de richting van een goed beheer van binnenluchtkwaliteit. Dit aan de hand van enkele praktische tips en tricks en wat hieruit werd geleerd.

Programma

Presentaties

Bron: Prebes Oost-Vlaanderen, 2023

Laatst gewijzigd

9/05/2023
15 keer bekeken

Wil je de video bekijken?

Login met uw Prebes account of
word lid voor €95 per jaar.