De preventieadviseur in crisismodus

Bijna een jaar geleden... plots kwam er een pandemie opduiken die de wereld deed schudden op zijn grondvesten. Als je geluk had dan was dit scenario voor het bedrijf uitgeschreven in een crisishandboek en anders moest je plots van niets beginnen. We werden gebombardeerd tot halve virologen en experts in ontsmettingsgels en ventilatie.

Werd jij als preventieadviseur plots verantwoordelijk voor dit ganse gebeuren? Welke risicoanalyse moest je uit je mouw toveren en wat waren dan concrete preventiemaatregelen? Wat was het uiteindelijke doel?

Deze crisis is ook sterk mens gericht en berust op mentaal welzijn, veerkracht, snel veranderen... Hoe ben jij als preventieadviseur hiermee omgegaan?

Dit intervisiemoment is enerzijds een persoonlijk verhaal van een crisislead en is interactief gemaakt om ervaringen uit te wisselen maar tevens om te leren over risicovol leiderschap. Risicovol, opgesplitsts in risico - vol. Hoe kan je als preventieadviseur ten volle omgaan met risico’s in een snel veranderende wereld en hoe ga je om met leiderschap ten opzichte van jezelf en naar anderen? Laat ons eens even stilstaan bij onszelf. Hoe staan wij in onze job, hoe houd ik het vol, wat geeft mij energie.

Webinar Prebes provincie Antwerpen op 11/02/2021

25 keer bekeken

Wil je de video bekijken?

Login met uw Prebes account of
word lid voor €95 per jaar.