Voel je goed op het werk (psychosociale risico's)

FOD lanceert een nieuwe sensibilisatiecampagne rond psychosociale risico's. Met de slogan: “Laat ons er samen voor gaan!” wordt op een ludieke manier de campagne verspreid op sociale media.

Isolement, burn-out, stress, conflict...
Het is al een jaar geleden dat de eerste coronamaatregelen ingevoerd werden. Sindsdien werken veel werknemers van thuis uit. Anderen blijven naar het werk gaan om de bedrijfscontinuïteit te garanderen, maar hebben hun arbeidsomstandigheden zien veranderen. Isolement, burn-out, stress, conflicten, geweld, ... zijn nog meer aanwezig in het dagelijkse leven van werknemers.

Psychosociale risico's
Deze arbeidsgerelateerde psychosociale risico's hebben betrekking op beroepsrisico's die zowel de mentale als de lichamelijke gezondheid van werknemers aantasten. Dit kan invloed hebben op het goed functioneren en de prestaties van bedrijven, alsook op de veiligheid.

Gratis instrumenten
Al meer dan 25 jaar biedt de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociale overleg tools aan voor de preventie, de sensibilisering en de analyse van psychosociale risico's. Het doel van deze sociale-mediacampagne is de aandacht van leidinggevenden, werknemersvertegenwoordigers en welzijnsactoren te vestigen op het feit dat er gratis instrumenten bestaan om hen te helpen deze situaties aan te pakken.

Meer informatie
Alle informatie over de campagne is te vinden op de website voeljegoedophetwerk.be

Bron: FOD WASO, 2021

Wil je verder lezen?

Login met uw Prebes account of
word lid voor €75 per jaar.