Valerie Veldeman

Valerie Veldeman

Actief sinds

Biografie

Ik ben Valerie Veldeman. Ik ben safety consultant bij DORO Industrial Safety. DORO helpt industriële bedrijven een veilige werkplek te creëren voor hun mensen. We willen van preventie en veiligheid een duurzame reflex maken bij het hele team. Hierbij is vakmanschap onze motor, de juiste dosis menselijkheid en flexibiliteit onze weg.  

Daarnaast ben ik deeltijds aan de slag als preventieadviseur in een scholengroep kleuter- en basisonderwijs.

Ik ben reeds 20 jaar aan het werk, een groot deel van mijn loopbaan speelde zich af in de elektriciteits- en gasdistributie. Maar 4 jaar geleden heb ik mijn carrière die eerder financieel-economisch-juridisch gericht was een nieuwe wending gegeven. Ik werd geprikkeld door het verhaal van mijn echtgenoot die al meer dan 20 jaar als preventieadviseur in de industrie aan de slag was. Zo heb ik beslist om het DORO team te vervoegen. Sindsdien heb ik het diploma preventieadviseur niveau 2 op zak. Ondertussen ben ik op weg om binnen enkele maanden ook niveau 1 te behalen. Mijn focusdomeinen zijn brandveiligheid, preventie en welzijn in scholen en opleiding in behaviour based safety.

Artikels

Titel Type Thema Gewijzigd op
Op 15 december 2020 werd de vernieuwde norm S21-204-2:2020 in het Belgische staatsblad gepubliceerd. Deze norm bevat de specifieke eisen met betrekking tot de brandbeveiliging van nieuwe en…
Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie 02-02-2021