Hendrik Branders

Start of activity

Biografie

Ik heet Hendrik Branders en ben 38 jaar. Ik ben samenwonend en heb drie kinderen.

Sinds 1 juli van dit jaar ben ik aan de slag als preventie- en milieuadviseur bij Power Tools Distribution – Atlas Copco te Hoeselt.

Na mijn opleiding tot leerkracht biologie en LO, heb ik nog een bachelor-na-bachelor diploma behaald voor het lesgeven aan jongeren met een geestelijke of lichamelijke beperking. Vandaaruit ben ik onmiddellijk gestart als leerkracht LO in het Buitengewoon Onderwijs te Sint-truiden. Na twee jaar te hebben lesgegeven, ben ik bijkomend in de voetstappen van mijn vader getreden en heb ik de opleiding tot preventieadviseur niveau II afgerond.

Gedurende de afgelopen veertien jaar was ik dus enerzijds leerkracht Lichamelijke Opvoeding bij jongeren met mentale- en gedragsproblemen en anderzijds preventieadviseur. Daar we binnen onze campus een opleiding hadden tot schrijnwerker, bakkersgast, logistiek medewerker, voorbereiding op beschutte werkplaats heb ik een breed, algemene ‘preventiekennis’ kunnen opbouwen.

Tot afgelopen zomer, toen ik de belangrijke en weloverwogen overstap maakte om me fulltime op het algehele, interessante welzijnsdomein te storten.

Daar sport ook een rode draad doorheen mijn leven is, ondermeer als voormalig voetballer, leerkracht LO, marathonloper, ski- en snowboarder,... vind ik het heel belangrijk om stil te staan bij een ‘gezonde geest in een gezond lichaam’.  Daarom zet ik ook volop in op heel wat sportieve aspecten om een positieve balans te behouden. Zo maak ik op dit moment gebruik van de koersfiets voor mijn woon-werk verkeer. Zo’n slordige zeventig kilometer per dag.

Op dit moment sta ik dan ook heel dankbaar in het leven voor de vele (professionele) kansen die er zijn. Naast Atlas Copco, wil ik dan ook Prebes van harte bedanken voor deze unieke kans die ze me bieden. Ik hoop dat ik mijn opgedane kennis en ervaring op een gepaste wijze kan delen met veel van mijn collega’s en ik ben er van overtuigd dat ook anderen binnen de Prebesfamilie me verder kunnen inspireren en voortduwen...

Artikels

Titel Type Thema Gewijzigd op
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid 19-05-2022
Hierbij enkele handvaten die je als beginnende preventieadviseur goed zal kunnen gebruiken.
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW) 16-10-2020