Annelies de Ruijter

Actief sinds

Biografie

Als pas afgestudeerde transporteconoom ontdekte ik in 2006 met een gezonde dosis gulzigheid en leergierigheid de wonderlijke maritieme wereld. Veiligheid en kwaliteit kruisten al snel mijn pad. In 2009 kreeg ik de kans me te scholen tot preventieadviseur. Een hobbelig parcours waar ik niet altijd vrolijk van werd. 

De laatste jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in coachen. Ik werd zelfstandige en combineer mijn ervaringen en kennis op verschillende domeinen. Een fijne cocktail die mij veel energie geeft, blikverruimend werkt en voor de nodige afwisseling zorgt. Binnen veiligheid, welzijn en preventie focus ik me op het aspect gedrag. De coachende vaardigheden die ik onderweg ontwikkelde zorgen voor een A(nnelies)-typische aanpak binnen veiligheid en preventie. 

Ik zie mezelf als een OBSERVATOR - SPIEGELAAR - UITLOKKER waarbij mijn coachende vaardigheden het vertrekpunt vormen voor al mijn samenwerkingen. Door écht te connecteren met mensen begeleid ik graag hun leerproces op het vlak van veiligheid en ver daar buiten.  

Artikels

Titel Type Thema Gewijzigd op
Slogans zoals “veiligheid eerst”, “we doen het veilig of we doen het niet” en “zero accidents’ blijken in de praktijk niet op te gaan. Slogans herinneren je eerder aan wat je (nog) niet doet. Ze…
Arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag 16-03-2021
Herken jij dat ook: je voelt je als politieagent zonder uniform, je wordt bekeken als pretentieadviseur die alleen maar klaagt en zaagt, ze zien je als een last die focust op alles wat niet in…
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag 19-01-2021