Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Er zijn 8 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Oplopend sorteren |
---|---|---|
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018. Bron: Fedris |
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen | 08-04-2021 |
Het beroepsgeheim geldt niet voor de preventieadviseur. Dit betekent evenwel niet dat hij geen discretie- en vertrouwelijkheidsverplichting heeft. Inbreuken daarop leiden dan wel niet tot… |
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW), Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW), Wetgeving | 24-03-2021 |
Legionella is een familie van verschillende bacteriesoorten die in oppervlaktewateren maar ook in (drink)watersystemen voorkomen. Ze zijn overal in onze natuurlijke omgeving aanwezig in kleine… |
Gezondheid, Voeding, Milieu, Water | 28-12-2020 |
Basis
Hierbij enkele handvaten die je als beginnende preventieadviseur goed zal kunnen gebruiken. |
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW) | 16-10-2020 |
In september 2017 lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven de nieuwe voedingsdriehoek. Die bundelt alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding. De Voedingsdriehoek wil iedereen… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding | 01-09-2020 |
Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – voor jou in de voedingsdriehoek. |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding | 01-09-2020 |
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen… |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken | 29-05-2020 |
De Nederlandse Arbeidsinspectie lanceerde op 28 maart 2011 tijdens de vakbeurs AutovakRai in Amsterdam-RAI 'de virtuele Garage'. Deze animatie wil vooral jonge automonteurs bewust… |
Sector, Garage | 25-05-2020 |