Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 13 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018.
Bron: Fedris
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen 08-04-2021
Producenten van passieve exoskeletten beloven een sterke reductie van de arbeidsbelasting bij gebruik. In veel bedrijven hoopt men momenteel dan ook dat exoskeletten dé wonderoplossing zijn voor…
Ergonomie, Tillen 08-03-2021
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Ons welbevinden bevorderen is zeer belangrijk voor het individu, het draagt bij tot veerkracht. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs…
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out 01-09-2020
Wat is veerkracht? Waarom is investeren in veerkracht belangrijk? Welbevinden kan beschouwd worden als het mentale kapitaal van onze economie.
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out 01-09-2020
Wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften is vaak niet laagdrempelig genoeg om door te dringen tot de werkvloer. In deze rubriek wordt een recent…
Gezondheid, Roken 03-06-2020
Ondanks de toenemende automatisering in de industrie, komt fysiek werk nog steeds vaak voor. Een opkomende trend is daarom de samenwerking tussen mens en robot. Dit combineert de kracht van een…
Ergonomie, Tillen, Extreme houdingen 29-05-2020
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen…
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken 29-05-2020
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit…
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren 25-05-2020
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen…
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP 25-05-2020
De wet van 22 december 2009 stelt het principe vast van het recht dat aan elke werknemer wordt gegeven om te beschikken over werkruimten en sociale voorzieningen die vrij zijn van tabaksrook.…
Roken 07-04-2020
Wist je dat de meeste rokers willen stoppen? De professionele context kan hen daarbij ondersteunen. Een medewerker spendeert veel tijd op zijn werk en met de collega’s. Met de juiste aanpak kan…
Gezondheidspromotie, Roken 06-04-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!