Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 20 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018.
Bron: Fedris
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen 08-04-2021
Producenten van passieve exoskeletten beloven een sterke reductie van de arbeidsbelasting bij gebruik. In veel bedrijven hoopt men momenteel dan ook dat exoskeletten dé wonderoplossing zijn voor…
Ergonomie, Tillen 08-03-2021
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Dit zijn vormen van straling zoals warmte, zichtbaar licht, microgolven en radiogolven. Zij komen in het alledaagse milieu veel voor.
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Elektromagnetische velden, Kunstmatige optische straling, Thermische omgevingsfactoren, Arbeidsveiligheid 11-09-2020
Op 21 juni 2012 verscheen het KB van 4 juni 2012 betreffende de thermische omgevingsfactoren. Het is van toepassing vanaf 1 juli 2012. Dit KB vervangt enkele bepalingen over het arbeidsklimaat…
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren, Arbeidsveiligheid 11-09-2020
Ons welbevinden bevorderen is zeer belangrijk voor het individu, het draagt bij tot veerkracht. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs…
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out 01-09-2020
Wat is veerkracht? Waarom is investeren in veerkracht belangrijk? Welbevinden kan beschouwd worden als het mentale kapitaal van onze economie.
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out 01-09-2020
Aan de hand van de WBGT-index (WBGT = Wet Bulb Globe Temperature) kan worden bepaald of een persoon binnen een bepaalde omgeving gedurende 8 uur kan werken. Men moet er goed op letten om de WBGT…
Ergonomie, Omgeving (comfort), Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren 27-08-2020
Als de buitentemperatuur te hoog ligt, kan dat voor ongemakken zorgen op de arbeidsplaats. Om de invloed daarvan op de werknemers te verminderen, is de werkgever verplicht bepaalde maatregelen…
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren 02-06-2020
Het klimaat in een werkomgeving wordt bepaald door temperatuur, luchtvochtigheid en luchtverplaatsing (tocht).
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren 02-06-2020
Ondanks de toenemende automatisering in de industrie, komt fysiek werk nog steeds vaak voor. Een opkomende trend is daarom de samenwerking tussen mens en robot. Dit combineert de kracht van een…
Ergonomie, Tillen, Extreme houdingen 29-05-2020
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen…
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken 29-05-2020
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit…
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren 25-05-2020
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen…
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP 25-05-2020
Een is een toestand waarbij een stof tegelijkertijd voorkomt in 3 fasen die onderling in evenwicht zijn.
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren 13-05-2020
Temperatuur is een maat voor hoe warm of koud iets is. Natuurkundig gezien is het een maat voor de gemiddelde chaotische bewegingsenergie (t.g.v. Brownse beweging) per molecuul plus de beweging…
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren 13-05-2020
Laserkoeling is een koeltechniek die gebruik maakt van lasers om in een gas ultralage temperaturen te bereiken. De eenvoudigste vorm van laserkoeling is de zogenaamde optische molasse.
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren 13-05-2020
De absolute temperatuur, thermodynamische temperatuur of kelvintemperatuur is de temperatuur, gemeten ten opzichte van het absolute nulpunt.
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren 13-05-2020
Fase is in de scheikunde en de natuurkunde een begrip waarmee een verschijningsvorm van een stof wordt aangeduid met macroscopisch gezien homogene chemische en fysische eigenschappen. Deze…
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren 13-05-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!