Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 10 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
Wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften is vaak niet laagdrempelig genoeg om door te dringen tot de werkvloer. In deze rubriek wordt een recent…
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Beeldschermwerk 10-12-2020
Werken met beeldschermen wordt vaak omschreven als fysiek licht werk. Toch kan het nog steeds risico's voor de gezondheid van de werknemers creëren.
Ergonomie, Beeldschermwerk 19-10-2020
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Een dynamisch kantoor integreert meer beweging en minder zitten in de lay-out van de kantooromgeving. Verschillende taken gebeuren in verschillende ruimtes in een verschillende houding… Op een…
Ergonomie, Beeldschermwerk, Omgeving (comfort) 29-05-2020
Werkgevers zoeken flexibele en communicatieve ‘teamplayers’. Dat spreekt voor zich. Maar niet voor de naar schatting 40000 autisten in Vlaanderen die net met deze vaardigheden worstelen. Zijn ze…
Psychosociale aspecten, Diversiteit 27-05-2020
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit…
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren 25-05-2020
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen…
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP 25-05-2020
Organisaties zetten steeds meer in op duurzame inzetbaarheid. Wat verstaat men onder een leeftijdsbewust personeelsbeleid? Wie zijn de actoren? Waarop zet je als organisatie best in? Hoe pak je…
Psychosociale aspecten, Diversiteit 19-03-2020
Met welke aandachtspunten hou je best rekening bij het opstellen van een beeldscherm?
Ergonomie, Beeldschermwerk 19-03-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!