Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 10 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Oplopend sorteren |
---|---|---|
Wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften is vaak niet laagdrempelig genoeg om door te dringen tot de werkvloer. In deze rubriek wordt een recent… |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Beeldschermwerk | 10-12-2020 |
Werken met beeldschermen wordt vaak omschreven als fysiek licht werk. Toch kan het nog steeds risico's voor de gezondheid van de werknemers creëren. |
Ergonomie, Beeldschermwerk | 19-10-2020 |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Een dynamisch kantoor integreert meer beweging en minder zitten in de lay-out van de kantooromgeving. Verschillende taken gebeuren in verschillende ruimtes in een verschillende houding… Op een… |
Ergonomie, Beeldschermwerk, Omgeving (comfort) | 29-05-2020 |
Werkgevers zoeken flexibele en communicatieve ‘teamplayers’. Dat spreekt voor zich. Maar niet voor de naar schatting 40000 autisten in Vlaanderen die net met deze vaardigheden worstelen. Zijn ze… |
Psychosociale aspecten, Diversiteit | 27-05-2020 |
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit… |
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren | 25-05-2020 |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 |
Organisaties zetten steeds meer in op duurzame inzetbaarheid. Wat verstaat men onder een leeftijdsbewust personeelsbeleid? Wie zijn de actoren? Waarop zet je als organisatie best in? Hoe pak je… |
Psychosociale aspecten, Diversiteit | 19-03-2020 |
Met welke aandachtspunten hou je best rekening bij het opstellen van een beeldscherm? |
Ergonomie, Beeldschermwerk | 19-03-2020 |