Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Er zijn 75 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Aflopend sorteren |
---|---|---|
Rol van de vertrouwenspersoon, deelname aan het comité, autonomie en beroepsgeheim. |
Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten | 19-03-2020 |
Lees in dit artikel de toelichting, cijfers en wettelijke definitie van psychosociale risico's. |
Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten | 19-03-2020 |
Op dit moment gelden wettelijke voorschriften voor elk van deze thema's: Opzetten van een preventiebeleid (risicoanalyse, maatregelen, jaaractieplan, globaal preventieplan),… |
Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten | 01-04-2020 |
Sedentair gedrag of lang stilzitten is alles wat je doet terwijl je ligt of zit en waarbij je heel weinig energie verbruikt. Slapen hoort daar niet bij. |
Gezondheidspromotie | 03-04-2020 |
Van een slaapstoornis is sprake als je regelmatig niet goed slaapt (gedurende minstens een maand) en daar overdag last van hebt. Je kampt dan bijvoorbeeld met concentratieproblemen en een gebrek… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie | 06-04-2020 |
Wist je dat de meeste rokers willen stoppen? De professionele context kan hen daarbij ondersteunen. Een medewerker spendeert veel tijd op zijn werk en met de collega’s. Met de juiste aanpak kan… |
Gezondheidspromotie, Roken | 06-04-2020 |
De wet van 22 december 2009 stelt het principe vast van het recht dat aan elke werknemer wordt gegeven om te beschikken over werkruimten en sociale voorzieningen die vrij zijn van tabaksrook.… |
Roken | 07-04-2020 |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 |
In een gezonde bewegingsmix wissel je zitten, staan en bewegen af. Hoe je dat het best aanpakt, geeft de bewegingsdriehoek je heel helder weer. |
Gezondheidspromotie | 27-05-2020 |
Geestelijke gezondheidsbevordering wint stilaan terrein. De noodzaak om de levenskwaliteit en het psychisch welbevinden van de algemene bevolking te verhogen, los van de focus op geestesziekten… |
Gezondheidspromotie, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out | 27-05-2020 |
Wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften is vaak niet laagdrempelig genoeg om door te dringen tot de werkvloer. In deze rubriek wordt een recent… |
Gezondheid, Roken | 03-06-2020 |
Enkele meningen over werkgeluk die je vandaag kan horen, gaan van “Wat een flauwekul…”, “Ik moet niet gelukkig zijn op m’n werk”, over “Weer zo’n modetrend” tot “Cool, en hoe pak je dat precies… |
Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten | 03-06-2020 |
Wat doet de preventieadviseur psychosociale aspecten? Aanstelling - functie - wettelijke bepalingen. |
Algemeen, Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten | 16-06-2020 |
Slapeloosheid is een bij de huisarts frequent gerapporteerde klacht. De huidige maatschappelijke veranderingen en de toename van snelheid in de maatschappij doen geen goed hieraan. Nochtans… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie | 06-07-2020 |
Gezond vergaderen. Dat is meer dan een stukje fruit aanbieden of even rechtstaan tijdens de pauze. Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ontdek de tips van… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Gezondheidsbeleid, Bewegen en lang stilzitten | 25-08-2020 |
De knipperlichtentool is een handig instrument om een eerste aanduiding te krijgen van de aanwezigheid van psychosociale risico’s in je onderneming. Het is een hulpmiddel voor een pre-screening… |
Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten | 27-08-2020 |
Gezond vergaderen. Dat is meer dan een stukje fruit aanbieden of even rechtstaan tijdens de pauze. Ontdek 7 tips om je vergaderingen gezonder te maken. TIP 1: Drink water TIP 2:… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Bewegen en lang stilzitten | 31-08-2020 |
Medewerkers aanzetten tot gezond en veilig gedrag, hoe doe je dat? Ons dagelijks gedrag is niet altijd het gevolg van rationele keuzes. Veel gaat eerder volgens ‘automatische’ piloot. Als… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Gezondheidsbeleid, Arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag | 31-08-2020 |
Wat is veerkracht? Waarom is investeren in veerkracht belangrijk? Welbevinden kan beschouwd worden als het mentale kapitaal van onze economie. |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out | 01-09-2020 |
Ons welbevinden bevorderen is zeer belangrijk voor het individu, het draagt bij tot veerkracht. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out | 01-09-2020 |
Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – voor jou in de voedingsdriehoek. |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding | 01-09-2020 |
In september 2017 lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven de nieuwe voedingsdriehoek. Die bundelt alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding. De Voedingsdriehoek wil iedereen… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding | 01-09-2020 |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
In welke branche je ook actief bent, van klanten, personeel en het bredere publiek wordt in toenemende mate van je verwacht dat je voorbereid bent op een eventuele overstroming, stroomuitval,… |
Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten, Organisatieveranderingen | 10-12-2020 |