Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk

Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 12 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
Deze 5 risicofactoren dragen bij aan meer agressie op de werkplek.

Psychosociale aspecten, Agressie 28-06-2021
Bij het aanwerven van een uitzendkracht hopen alle drie de partijen - de gebruiker, het uitzendbureau en de uitzendkracht - op een succesverhaal. De gebruiker is verantwoordelijk voor de…
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Bijzondere werknemers / werknemerscategorieën, Uitzendarbeid / interim 09-06-2021
Voor de (beperkte) opstart van de horeca op 8 mei 2021 en we opnieuw een pint drinken op het terras, moeten de tapkranen en de leidingen nog een poetsbeurt krijgen door onderhoudstechniekers van…
Arbeidshygiëne, HACCP 29-04-2021
Conflicten tussen werknemers zijn niet zo uitzonderlijk. Zwaar geweld is dat gelukkig wel. Ergens tussenin situeren zich duw- en trekincidenten, maar ook scheldpartijen, beledigingen en…
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Wetgeving, Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten, Agressie, Ongewenst gedrag op het werk (OGGW) 17-03-2021
De politievakbond van het Vrij Syndicaat voor het openbaar Ambt (VSOA Politie) heeft een campagne voorgesteld om geweld tegen de politie aan te kaarten. De campagne moet de bevolking…
Psychosociale aspecten, Agressie 17-12-2020
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen…
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP 25-05-2020
Wat kan een werkgever doen om agressie op het werk te voorkomen? De werkgever moet in zijn algemeen preventiebeleid inzake psychosociale belasting veroorzaakt door het werk, maatregelen opnemen…
Psychosociale aspecten, Agressie 01-04-2020
In dit artikel lees je meer over de definitie, beleid en procedures rond agressie op het werk.
Psychosociale aspecten, Agressie 01-04-2020
De verschillende types agressie herkennen helpt om agressie te onderkennen en de juiste aanpak te bepalen.
Psychosociale aspecten, Agressie 01-04-2020
Wat doe je als werkgever, leidinggevende of werknemer bij een geval van agressie op het werk?
Psychosociale aspecten, Agressie 01-04-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!