Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk

Er zijn 17 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen.
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie 05-09-2023
Hier vind je een overzicht van documenten (brieven, checklists, procedures) voor schooluitstappen.
Sector, Onderwijs 24-08-2023
Sector, Onderwijs, Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW), Wetgeving 06-12-2022
Sector, Onderwijs, Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen 09-06-2022
Basis
In dit artikel vind je wat je nodig hebt om aan effectieve preventie te doen in het onderwijs (checklists, templates, voorbeelden en info).
De taken op gebied van veiligheid in en rond…
Sector, Onderwijs 02-06-2022
De Prebes Awards worden ieder jaar uitgereikt aan de studenten die een bijzonder en verdienstelijk eindwerk maakten in het kader van de opleiding tot preventieadviseur niveau 1 of 2 en de…
Milieu, Afval en materialen, Bioveiligheid, Duurzaamheid, Technologie en technieken 16-12-2021
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018.
Bron: Fedris
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen 08-04-2021
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Dit zijn vormen van straling zoals warmte, zichtbaar licht, microgolven en radiogolven. Zij komen in het alledaagse milieu veel voor.
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Elektromagnetische velden, Kunstmatige optische straling, Thermische omgevingsfactoren, Arbeidsveiligheid 11-09-2020
In dit artikel proberen we een antwoord te bieden op een aantal vragen: Wat is het verschil tussen biociden, pesticiden en gewasbeschermingsmiddelen? Wat zijn de verplichtingen voor gebruikers?…
Arbeidshygiëne, Chemische kankerverwekkende mutagene en reprotoxische agentia, Milieu, Bioveiligheid 06-07-2020
De onderwijsinspectie wil een professionele en autonoom functionerende organisatie zijn die binnen haar bevoegdheid de onderwijskwaliteit bewaakt en stimuleert. Evalueren, signaleren en…
Sector, Onderwijs, Algemeen, Basisbegrippen en actoren 05-06-2020
Kunstmatige optische straling is het geheel van ultraviolette, visuele, infrarode en elektromagnetische straling (in een bepaald frequentiegebied) die vrijkomt bij het gebruik van bepaalde…
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Kunstmatige optische straling 02-06-2020
Edulex is de databank met de geconsolideerde wetgeving betreffende het Vlaamse onderwijs en de omzendbrieven gebaseerd op die wetgeving.
Sector, Onderwijs, Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Wetgeving 25-05-2020
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit…
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren 25-05-2020
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen…
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP 25-05-2020
Bioveiligheid omvat de maatregelen die het risico op insleep en versleep van ziekteverwekkers op het bedrijf beperken. Insleep van ziekteverwekkers binnen het bedrijf kan gebeuren via dieren,…
Bioveiligheid 08-04-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!