Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk

Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 9 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
De Prebes Awards worden ieder jaar uitgereikt aan de studenten die een bijzonder en verdienstelijk eindwerk maakten in het kader van de opleiding tot preventieadviseur niveau 1 of 2 en de…
Milieu, Afval en materialen, Bioveiligheid, Duurzaamheid, Technologie en technieken 16-12-2021
Voor de (beperkte) opstart van de horeca op 8 mei 2021 en we opnieuw een pint drinken op het terras, moeten de tapkranen en de leidingen nog een poetsbeurt krijgen door onderhoudstechniekers van…
Arbeidshygiëne, HACCP 29-04-2021
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Dit zijn vormen van straling zoals warmte, zichtbaar licht, microgolven en radiogolven. Zij komen in het alledaagse milieu veel voor.
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Elektromagnetische velden, Kunstmatige optische straling, Thermische omgevingsfactoren, Arbeidsveiligheid 11-09-2020
In dit artikel proberen we een antwoord te bieden op een aantal vragen: Wat is het verschil tussen biociden, pesticiden en gewasbeschermingsmiddelen? Wat zijn de verplichtingen voor gebruikers?…
Arbeidshygiëne, Chemische kankerverwekkende mutagene en reprotoxische agentia, Milieu, Bioveiligheid 06-07-2020
Kunstmatige optische straling is het geheel van ultraviolette, visuele, infrarode en elektromagnetische straling (in een bepaald frequentiegebied) die vrijkomt bij het gebruik van bepaalde…
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Kunstmatige optische straling 02-06-2020
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen…
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP 25-05-2020
Bioveiligheid omvat de maatregelen die het risico op insleep en versleep van ziekteverwekkers op het bedrijf beperken. Insleep van ziekteverwekkers binnen het bedrijf kan gebeuren via dieren,…
Bioveiligheid 08-04-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!