Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 11 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Oplopend sorteren |
---|---|---|
De ‘codex over het welzijn op het werk’ verwijst naar de NBN EN 12464-1 voor verlichting van binnenwerkplekken. Deze norm is in 2021 grondig gewijzigd. In dit artikel geven we een overzicht van… |
Gezondheid, Ergonomie, Omgeving (comfort) | 05-09-2023 |
Bij het aanwerven van een uitzendkracht hopen alle drie de partijen - de gebruiker, het uitzendbureau en de uitzendkracht - op een succesverhaal. De gebruiker is verantwoordelijk voor de… |
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Bijzondere werknemers / werknemerscategorieën, Uitzendarbeid / interim | 08-08-2023 |
Voor de (beperkte) opstart van de horeca op 8 mei 2021 en we opnieuw een pint drinken op het terras, moeten de tapkranen en de leidingen nog een poetsbeurt krijgen door onderhoudstechniekers van… |
Arbeidshygiëne, HACCP | 29-04-2021 |
De hoeveelheid daglicht in een gebouw wordt nu bepaald volgens NEN 2057. Straks berekenen we de daglichtfactor in procenten t.o.v. het licht in het vrije veld volgens de Europese norm NEN-EN… |
Ergonomie, Omgeving (comfort) | 19-10-2020 |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Aan de hand van de WBGT-index (WBGT = Wet Bulb Globe Temperature) kan worden bepaald of een persoon binnen een bepaalde omgeving gedurende 8 uur kan werken. Men moet er goed op letten om de WBGT… |
Ergonomie, Omgeving (comfort), Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren | 27-08-2020 |
Op 14 april 2016 publiceerde het Belgisch Staatsblad het koninklijk besluit van 25 maart 2016 tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 oktober 2012 tot vaststelling van de algemene… |
Ergonomie, Omgeving (comfort), Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen | 02-06-2020 |
Een dynamisch kantoor integreert meer beweging en minder zitten in de lay-out van de kantooromgeving. Verschillende taken gebeuren in verschillende ruimtes in een verschillende houding… Op een… |
Ergonomie, Beeldschermwerk, Omgeving (comfort) | 29-05-2020 |
De WELL Building Standard is een norm voor gezonde gebouwen. Er staan specifieke criteria in beschreven op vlak van 7 categorieën: lucht, water, voeding, licht, fitheid, comfort en geest. Een… |
Ergonomie, Omgeving (comfort) | 29-05-2020 |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 |