Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk

Er zijn 15 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen.
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie 05-09-2023
Prebes projectgroep documenten
Documenten van de Prebes projectgroep documenten m.b.t. noodplanning en bedrijfscontinuïteit
Arbeidsveiligheid, Noodplan 22-12-2022
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018.
Bron: Fedris
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen 08-04-2021
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Mechanische trillingen zijn een op- en neergaande bewegingen van een massa rondom een evenwichtspositie.
Ze ontstaan door inwerking van wisselende krachten en kunnen zich voortplanten…
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Trillingen 11-09-2020
We willen allemaal brand voorkomen, daarom wordt in veel organisaties geïnvesteerd in brandpreventie. De risicoanalyse brand is in België intussen goed ingeburgerd en geeft de werkgever een tool…
Arbeidsveiligheid, Noodplan 06-07-2020
Noodverlichting is belangrijk voor de veiligheid wanneer de gewone verlichting uitvalt, zoals bij stroompannes al dan niet veroorzaakt door brand. Al te vaak zijn er echter problemen met de…
Arbeidsveiligheid, Noodplan 06-07-2020
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen…
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken 29-05-2020
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit…
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren 25-05-2020
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen…
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP 25-05-2020
Een nooduitgang is een uitgang die wordt gebruikt om in geval van nood buiten te komen. De deuren die naar buiten leiden moeten, wanneer de lokalen bezet zijn, op elk ogenblik kunnen geopend…
Arbeidsveiligheid, Noodplan 14-05-2020
Een intern noodplan is een document dat je opstelt om de schadelijke gevolgen van een crisissituatie te beperken door een reeks aangepaste materiële en organisatorische maatregelen.
Arbeidsveiligheid, Noodplan 14-05-2020
Naast dezelfde doelstellingen als een intern noodplan, heeft het extern noodplan ook specifiek tot doel om het publiek te informeren. Het extern noodplan krijgt concreet vorm in een "…
Arbeidsveiligheid, Noodplan 14-05-2020
Een alarmsysteem of alarminstallatie is een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Een gangbare term is inbraakalarm.
Arbeidsveiligheid, Noodplan 13-05-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!