Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 13 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Oplopend sorteren |
---|---|---|
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen. |
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie | 05-09-2023 |
Of het nu gaat om activiteiten binnen het eigen bedrijf of werkzaamheden die werknemers uitvoeren bij klanten, wanneer zij blootgesteld worden aan ioniserende straling is een goede samenwerking… |
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Ioniserende straling | 08-06-2023 |
Staand werken is elke activiteit die in een verticale houding op de voeten plaatsvindt. Dat kan zowel statisch staan als wandelen zijn. Boek VIII titel 1 werk- en rustzitplaatsen van de codex… |
Ergonomie, Langdurig staan | 09-06-2021 |
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018. Bron: Fedris |
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen | 08-04-2021 |
Tien jaar geleden vond de kernramp van Fukushima plaats. Het kernongeval in Fukushima is de op een na grootste ramp met een kerncentrale in de geschiedenis. Het FANC maakt de balans op en… |
Arbeidshygiëne, Chemische kankerverwekkende mutagene en reprotoxische agentia, Kankerverwekkende mutagene en reprotoxische agentia, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Ioniserende straling | 16-03-2021 |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Sommige industrietakken gebruiken grondstoffen die relatief rijk zijn aan natuurlijke radioactieve stoffen zoals uranium en thorium. Specifieke industriële processen kunnen leiden tot een… |
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Ioniserende straling | 02-06-2020 |
Ioniserende straling wordt in de volksmond radioactieve straling genoemd. Deze straling kan men niet zien, horen, proeven, ruiken of voelen. Het gezondheidsrisico hangt af van de grootte en duur… |
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Ioniserende straling | 02-06-2020 |
Lang zitten op zich is een risicofactor voor lage rugpijn en andere klachten. Op kantoor zitten medewerkers 70 tot 80% van hun tijd op het werk. In sommige beroepen, zoals bijvoorbeeld… |
Ergonomie, Langdurig staan | 29-05-2020 |
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen… |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken | 29-05-2020 |
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit… |
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren | 25-05-2020 |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 |