Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk

Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 13 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen.
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie 05-09-2023
Of het nu gaat om activiteiten binnen het eigen bedrijf of werkzaamheden die werknemers uitvoeren bij klanten, wanneer zij blootgesteld worden aan ioniserende straling is een goede samenwerking…
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Ioniserende straling 08-06-2023
Staand werken is elke activiteit die in een verticale houding op de voeten plaatsvindt. Dat kan zowel statisch staan als wandelen zijn. Boek VIII titel 1 werk- en rustzitplaatsen van de codex…
Ergonomie, Langdurig staan 09-06-2021
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018.
Bron: Fedris
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen 08-04-2021
Tien jaar geleden vond de kernramp van Fukushima plaats. Het kernongeval in Fukushima is de op een na grootste ramp met een kerncentrale in de geschiedenis. Het FANC maakt de balans op en…
Arbeidshygiëne, Chemische kankerverwekkende mutagene en reprotoxische agentia, Kankerverwekkende mutagene en reprotoxische agentia, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Ioniserende straling 16-03-2021
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Sommige industrietakken gebruiken grondstoffen die relatief rijk zijn aan natuurlijke radioactieve stoffen zoals uranium en thorium. Specifieke industriële processen kunnen leiden tot een…
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Ioniserende straling 02-06-2020
Ioniserende straling wordt in de volksmond radioactieve straling genoemd. Deze straling kan men niet zien, horen, proeven, ruiken of voelen. Het gezondheidsrisico hangt af van de grootte en duur…
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Ioniserende straling 02-06-2020
Lang zitten op zich is een risicofactor voor lage rugpijn en andere klachten. Op kantoor zitten medewerkers 70 tot 80% van hun tijd op het werk. In sommige beroepen, zoals bijvoorbeeld…
Ergonomie, Langdurig staan 29-05-2020
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen…
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken 29-05-2020
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit…
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren 25-05-2020
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen…
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP 25-05-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!