Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 14 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Oplopend sorteren |
---|---|---|
De ‘codex over het welzijn op het werk’ verwijst naar de NBN EN 12464-1 voor verlichting van binnenwerkplekken. Deze norm is in 2021 grondig gewijzigd. In dit artikel geven we een overzicht van… |
Gezondheid, Ergonomie, Omgeving (comfort) | 05-09-2023 |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out, Vertrouwenspersoon | 08-09-2022 | |
Voor de (beperkte) opstart van de horeca op 8 mei 2021 en we opnieuw een pint drinken op het terras, moeten de tapkranen en de leidingen nog een poetsbeurt krijgen door onderhoudstechniekers van… |
Arbeidshygiëne, HACCP | 29-04-2021 |
De hoeveelheid daglicht in een gebouw wordt nu bepaald volgens NEN 2057. Straks berekenen we de daglichtfactor in procenten t.o.v. het licht in het vrije veld volgens de Europese norm NEN-EN… |
Ergonomie, Omgeving (comfort) | 19-10-2020 |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Ons welbevinden bevorderen is zeer belangrijk voor het individu, het draagt bij tot veerkracht. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out | 01-09-2020 |
Wat is veerkracht? Waarom is investeren in veerkracht belangrijk? Welbevinden kan beschouwd worden als het mentale kapitaal van onze economie. |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out | 01-09-2020 |
Aan de hand van de WBGT-index (WBGT = Wet Bulb Globe Temperature) kan worden bepaald of een persoon binnen een bepaalde omgeving gedurende 8 uur kan werken. Men moet er goed op letten om de WBGT… |
Ergonomie, Omgeving (comfort), Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren | 27-08-2020 |
Op 14 april 2016 publiceerde het Belgisch Staatsblad het koninklijk besluit van 25 maart 2016 tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 oktober 2012 tot vaststelling van de algemene… |
Ergonomie, Omgeving (comfort), Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen | 02-06-2020 |
Een dynamisch kantoor integreert meer beweging en minder zitten in de lay-out van de kantooromgeving. Verschillende taken gebeuren in verschillende ruimtes in een verschillende houding… Op een… |
Ergonomie, Beeldschermwerk, Omgeving (comfort) | 29-05-2020 |
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen… |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken | 29-05-2020 |
De WELL Building Standard is een norm voor gezonde gebouwen. Er staan specifieke criteria in beschreven op vlak van 7 categorieën: lucht, water, voeding, licht, fitheid, comfort en geest. Een… |
Ergonomie, Omgeving (comfort) | 29-05-2020 |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 |