Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk

Er zijn 35 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen.
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie 05-09-2023
In dit artikel reflecteren we over onderhoud, werkorderbeheer en veiligheid aan de hand van een concrete casus van een uitbesteed werk en bespreken we een specifieke methodiek.
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheid van producten en diensten, Veiligheidscultuur en veilig gedrag 06-03-2023
Prebes projectgroep documenten
Subgroep 52 onder 50) Ongeval - incident - risico
Documenten van de Prebes projectgroep documenten m.b.t. incidenten
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheid van producten en diensten, Arbeidsongevallen 22-12-2022
Prebes projectgroep documenten
Documenten van de Prebes projectgroep documenten m.b.t. events
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Risicobeheer, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheid van producten en diensten 22-12-2022
Prebes projectgroep documenten
Documenten van de Prebes projectgroep documenten m.b.t. noodplanning en bedrijfscontinuïteit
Arbeidsveiligheid, Noodplan 22-12-2022
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren 06-12-2022
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out, Vertrouwenspersoon 08-09-2022
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren, Milieu, Klimaat 10-08-2022
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheid van producten en diensten, Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij 09-06-2022
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018.
Bron: Fedris
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen 08-04-2021
Voor de farmasector zijn veiligheid en beveiliging in de logistiek bijzonder belangrijk. Doordat steeds meer medicijnen temperatuurgevoelig zijn, worden de eisen nog aangescherpt. Bij de…
Arbeidshygiëne, Biologische agentia, Coronavirus Covid-19, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheid van producten en diensten, Arbeidsmiddelen, Mobiele arbeidsmiddelen, Extern transport 08-03-2021
De norm ISO 17840 bestaat uit:

1. "symbolen" die aangeven welke aandrijfenergie wordt gebruikt en waar zich tanks, batterijen enz. In het voertuig bevinden;
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Productnormen, Veiligheid van producten en diensten, Brandpreventie 08-12-2020
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Dit zijn vormen van straling zoals warmte, zichtbaar licht, microgolven en radiogolven. Zij komen in het alledaagse milieu veel voor.
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Elektromagnetische velden, Kunstmatige optische straling, Thermische omgevingsfactoren, Arbeidsveiligheid 11-09-2020
Op 21 juni 2012 verscheen het KB van 4 juni 2012 betreffende de thermische omgevingsfactoren. Het is van toepassing vanaf 1 juli 2012. Dit KB vervangt enkele bepalingen over het arbeidsklimaat…
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren, Arbeidsveiligheid 11-09-2020
Ons welbevinden bevorderen is zeer belangrijk voor het individu, het draagt bij tot veerkracht. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs…
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out 01-09-2020
Wat is veerkracht? Waarom is investeren in veerkracht belangrijk? Welbevinden kan beschouwd worden als het mentale kapitaal van onze economie.
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out 01-09-2020
Aan de hand van de WBGT-index (WBGT = Wet Bulb Globe Temperature) kan worden bepaald of een persoon binnen een bepaalde omgeving gedurende 8 uur kan werken. Men moet er goed op letten om de WBGT…
Ergonomie, Omgeving (comfort), Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren 27-08-2020
We willen allemaal brand voorkomen, daarom wordt in veel organisaties geïnvesteerd in brandpreventie. De risicoanalyse brand is in België intussen goed ingeburgerd en geeft de werkgever een tool…
Arbeidsveiligheid, Noodplan 06-07-2020
Noodverlichting is belangrijk voor de veiligheid wanneer de gewone verlichting uitvalt, zoals bij stroompannes al dan niet veroorzaakt door brand. Al te vaak zijn er echter problemen met de…
Arbeidsveiligheid, Noodplan 06-07-2020
Als de buitentemperatuur te hoog ligt, kan dat voor ongemakken zorgen op de arbeidsplaats. Om de invloed daarvan op de werknemers te verminderen, is de werkgever verplicht bepaalde maatregelen…
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren 02-06-2020
Het klimaat in een werkomgeving wordt bepaald door temperatuur, luchtvochtigheid en luchtverplaatsing (tocht).
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren 02-06-2020
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen…
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken 29-05-2020
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit…
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren 25-05-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!