Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 46 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Oplopend sorteren |
---|---|---|
De afgelopen decennia is roken en het gebruik van tabaksproducten sterk geëvolueerd, dat merken ook bedrijven. Bij het ene bedrijf is er een basis vastgelegd in het arbeidsreglement, anderen… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken | 27-02-2024 |
Staat de 'Internationale Dag van de Slaap' al op je kalender? Net omdat men slaap nog lang niet overal als essentiële voorwaarde voor een goede gezondheid beschouwt,… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Gezondheidsbeleid, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out, Vertrouwenspersoon | 21-02-2023 |
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren | 06-12-2022 | |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out, Vertrouwenspersoon | 08-09-2022 | |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Gezondheidsbeleid, Voeding, Bewegen en lang stilzitten | 08-09-2022 | |
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren, Milieu, Klimaat | 10-08-2022 | |
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Gezondheid, Gezondheidspromotie, Gezondheidsbeleid, Arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag | 09-06-2022 | |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding | 09-06-2022 | |
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Wetgeving, Gezondheid, Gezondheidspromotie, Bewegen en lang stilzitten, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie | 14-03-2022 | |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Gezondheidsbeleid, Bewegen en lang stilzitten | 14-03-2022 | |
Tijdens de voorbije 2 jaar is een mondmasker wereldwijd goed ingeburgerd geraakt. Mondmaskers bestaan er in verschillende soorten die ook weer andere beschermingseigenschappen hebben. Welk… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Gezondheidsbeleid | 15-12-2021 |
Roken op de werkplek is bij wet verboden. Maar daarmee is nog niet alles opgelost. Een doordacht rookbeleid binnen een bedrijf kan het verschil maken, voor de gezondheid van werknemers én het… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken | 23-09-2021 |
Welk effect heeft de natuur op het risico voor een burn-out? Zijn werknemers minder vatbaar voor werkgerelateerde stress wanneer ze tijdens de werkuren kunnen deelnemen aan natuurwandelingen en… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie | 23-09-2021 |
Voor de (beperkte) opstart van de horeca op 8 mei 2021 en we opnieuw een pint drinken op het terras, moeten de tapkranen en de leidingen nog een poetsbeurt krijgen door onderhoudstechniekers van… |
Arbeidshygiëne, HACCP | 29-04-2021 |
Wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften is vaak niet laagdrempelig genoeg om door te dringen tot de werkvloer. In deze rubriek wordt een recent… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie | 08-03-2021 |
Legionella is een familie van verschillende bacteriesoorten die in oppervlaktewateren maar ook in (drink)watersystemen voorkomen. Ze zijn overal in onze natuurlijke omgeving aanwezig in kleine… |
Gezondheid, Voeding, Milieu, Water | 28-12-2020 |
Wie had in 2019 ooit gedacht dat meer dan de helft van de bevolking dagdagelijks op één of ander tijdstip een mondmasker zou dragen? COVID-19 kwam aan als een wervelwind, waarbij iedereen, met… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Arbeidsveiligheid, Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij | 28-12-2020 |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Dit zijn vormen van straling zoals warmte, zichtbaar licht, microgolven en radiogolven. Zij komen in het alledaagse milieu veel voor. |
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Elektromagnetische velden, Kunstmatige optische straling, Thermische omgevingsfactoren, Arbeidsveiligheid | 11-09-2020 |
Op 21 juni 2012 verscheen het KB van 4 juni 2012 betreffende de thermische omgevingsfactoren. Het is van toepassing vanaf 1 juli 2012. Dit KB vervangt enkele bepalingen over het arbeidsklimaat… |
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren, Arbeidsveiligheid | 11-09-2020 |
In september 2017 lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven de nieuwe voedingsdriehoek. Die bundelt alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding. De Voedingsdriehoek wil iedereen… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding | 01-09-2020 |
Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – voor jou in de voedingsdriehoek. |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding | 01-09-2020 |
Ons welbevinden bevorderen is zeer belangrijk voor het individu, het draagt bij tot veerkracht. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out | 01-09-2020 |
Wat is veerkracht? Waarom is investeren in veerkracht belangrijk? Welbevinden kan beschouwd worden als het mentale kapitaal van onze economie. |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out | 01-09-2020 |