Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk

Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 12 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
Een positief point of no return is bereikt. Aangedreven door de klimaatverandering, pandemie en energiecrisis beseffen steeds meer bedrijven dat duurzaam ondernemen geen optie meer is maar een…
Milieu, Klimaat, Algemeen milieu, Duurzaamheid 05-09-2023
Hier vind je de affiches van Prebes rond het thema ergononomie (heffen en tillen, werkhouding,...)

Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Beeldschermwerk 17-04-2023
Producenten van passieve exoskeletten beloven een sterke reductie van de arbeidsbelasting bij gebruik. In veel bedrijven hoopt men momenteel dan ook dat exoskeletten dé wonderoplossing zijn voor…
Ergonomie, Tillen 28-02-2023
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Gezondheidsbeleid, Voeding, Bewegen en lang stilzitten 08-09-2022
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding 09-06-2022
De Prebes Awards worden ieder jaar uitgereikt aan de studenten die een bijzonder en verdienstelijk eindwerk maakten in het kader van de opleiding tot preventieadviseur niveau 1 of 2 en de…
Milieu, Afval en materialen, Bioveiligheid, Duurzaamheid, Technologie en technieken 16-12-2021
Legionella is een familie van verschillende bacteriesoorten die in oppervlaktewateren maar ook in (drink)watersystemen voorkomen. Ze zijn overal in onze natuurlijke omgeving aanwezig in kleine…
Gezondheid, Voeding, Milieu, Water 28-12-2020
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is de verantwoordelijkheid van een organisatie voor de effecten van haar besluiten en activiteiten op de maatschappij en het milieu door transparant…
Basisbegrippen en actoren, Algemeen milieu, Duurzaamheid 19-10-2020
In september 2017 lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven de nieuwe voedingsdriehoek. Die bundelt alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding. De Voedingsdriehoek wil iedereen…
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding 01-09-2020
Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – voor jou in de voedingsdriehoek.
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding 01-09-2020
Ondanks de toenemende automatisering in de industrie, komt fysiek werk nog steeds vaak voor. Een opkomende trend is daarom de samenwerking tussen mens en robot. Dit combineert de kracht van een…
Ergonomie, Tillen, Extreme houdingen 29-05-2020
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen…
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken 29-05-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!