Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 16 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Oplopend sorteren |
---|---|---|
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen. |
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie | 05-09-2023 |
Hier vind je de affiches van Prebes rond het thema ergononomie (heffen en tillen, werkhouding,...) |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Beeldschermwerk | 17-04-2023 |
Producenten van passieve exoskeletten beloven een sterke reductie van de arbeidsbelasting bij gebruik. In veel bedrijven hoopt men momenteel dan ook dat exoskeletten dé wonderoplossing zijn voor… |
Ergonomie, Tillen | 28-02-2023 |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out, Vertrouwenspersoon | 08-09-2022 | |
Staand werken is elke activiteit die in een verticale houding op de voeten plaatsvindt. Dat kan zowel statisch staan als wandelen zijn. Boek VIII titel 1 werk- en rustzitplaatsen van de codex… |
Ergonomie, Langdurig staan | 09-06-2021 |
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018. Bron: Fedris |
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen | 08-04-2021 |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Ons welbevinden bevorderen is zeer belangrijk voor het individu, het draagt bij tot veerkracht. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out | 01-09-2020 |
Wat is veerkracht? Waarom is investeren in veerkracht belangrijk? Welbevinden kan beschouwd worden als het mentale kapitaal van onze economie. |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out | 01-09-2020 |
Lang zitten op zich is een risicofactor voor lage rugpijn en andere klachten. Op kantoor zitten medewerkers 70 tot 80% van hun tijd op het werk. In sommige beroepen, zoals bijvoorbeeld… |
Ergonomie, Langdurig staan | 29-05-2020 |
Ondanks de toenemende automatisering in de industrie, komt fysiek werk nog steeds vaak voor. Een opkomende trend is daarom de samenwerking tussen mens en robot. Dit combineert de kracht van een… |
Ergonomie, Tillen, Extreme houdingen | 29-05-2020 |
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen… |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken | 29-05-2020 |
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit… |
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren | 25-05-2020 |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 |
Werken op een begraafplaats brengt zekere risico's voor veiligheid en gezondheid met zich mee, zoals chemische risico's, fysieke belasting... |
Sector, Begraafplaats | 25-05-2020 |