Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk

Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 19 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen.
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie 05-09-2023
Hier vind je de affiches van Prebes rond het thema ergononomie (heffen en tillen, werkhouding,...)

Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Beeldschermwerk 17-04-2023
Producenten van passieve exoskeletten beloven een sterke reductie van de arbeidsbelasting bij gebruik. In veel bedrijven hoopt men momenteel dan ook dat exoskeletten dé wonderoplossing zijn voor…
Ergonomie, Tillen 28-02-2023
Gezondheid, Ziekteverzuim en re-integratie, Psychosociale aspecten, Ziekteverzuim en re-integratie 08-11-2022
Gezondheid, Ziekteverzuim en re-integratie, Psychosociale aspecten, Ziekteverzuim en re-integratie 09-06-2022
Er bestaan verschillende "soorten" verzuim die elk een kleur toegewezen kregen als benaming. Zo is er wit, zwart, grijs en roos verzuim.
Psychosociale aspecten, Ziekteverzuim en re-integratie 28-06-2021
Ziekteverzuim en absenteïsme zijn vaktermen waarmee wordt bedoeld dat een werknemer niet op zijn werk verschijnt en daarvoor als reden ‘ziekte’ opgeeft. Daarmee worden dus medewerkers bedoeld…
Ziekteverzuim en re-integratie, Ziekteverzuim en re-integratie 28-06-2021
Vanaf 1 januari 2017 werden wijzigingen in de RIZIV-wetgeving en in de wetgeving over het welzijn op het werk van kracht omtrent re-integratie van medewerkers. Hierbij werd het formeel re-…
Gezondheid, Ziekteverzuim en re-integratie, Psychosociale aspecten, Ziekteverzuim en re-integratie 28-06-2021
Een bedrijf waar nooit iemand ziek is, bestaat niet. Het ziekteverzuim stijgt jaar na jaar. Meer ondernemingen werken daarom een beleid uit. Je kan verschillende aspecten van verzuim berekenen …
Psychosociale aspecten, Ziekteverzuim en re-integratie 28-06-2021
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018.
Bron: Fedris
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen 08-04-2021
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften is vaak niet laagdrempelig genoeg om door te dringen tot de werkvloer. In deze rubriek wordt een recent…
Psychosociale aspecten, Ziekteverzuim en re-integratie, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen 03-06-2020
Ondanks de toenemende automatisering in de industrie, komt fysiek werk nog steeds vaak voor. Een opkomende trend is daarom de samenwerking tussen mens en robot. Dit combineert de kracht van een…
Ergonomie, Tillen, Extreme houdingen 29-05-2020
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen…
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken 29-05-2020
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit…
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren 25-05-2020
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen…
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP 25-05-2020
Een aantal kenmerken van het werk in de horeca kunnen nadelig zijn voor de veiligheid en de gezondheid op het werk, zoals hoge werkdruk, langdurig staan en statische lichaamshoudingen, contact…
Sector, Horeca 25-05-2020
Een aanwezigheidsbeleid geeft personeelsleden duidelijkheid over de procedures bij ziekte en zorgt er ook voor dat die uniform worden toegepast.
Ziekteverzuim en re-integratie, Ziekteverzuim en re-integratie 07-04-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!