Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 19 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Oplopend sorteren |
---|---|---|
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen. |
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie | 05-09-2023 |
Hier vind je de affiches van Prebes rond het thema ergononomie (heffen en tillen, werkhouding,...) |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Beeldschermwerk | 17-04-2023 |
Producenten van passieve exoskeletten beloven een sterke reductie van de arbeidsbelasting bij gebruik. In veel bedrijven hoopt men momenteel dan ook dat exoskeletten dé wonderoplossing zijn voor… |
Ergonomie, Tillen | 28-02-2023 |
Gezondheid, Ziekteverzuim en re-integratie, Psychosociale aspecten, Ziekteverzuim en re-integratie | 08-11-2022 | |
Gezondheid, Ziekteverzuim en re-integratie, Psychosociale aspecten, Ziekteverzuim en re-integratie | 09-06-2022 | |
Er bestaan verschillende "soorten" verzuim die elk een kleur toegewezen kregen als benaming. Zo is er wit, zwart, grijs en roos verzuim. |
Psychosociale aspecten, Ziekteverzuim en re-integratie | 28-06-2021 |
Ziekteverzuim en absenteïsme zijn vaktermen waarmee wordt bedoeld dat een werknemer niet op zijn werk verschijnt en daarvoor als reden ‘ziekte’ opgeeft. Daarmee worden dus medewerkers bedoeld… |
Ziekteverzuim en re-integratie, Ziekteverzuim en re-integratie | 28-06-2021 |
Vanaf 1 januari 2017 werden wijzigingen in de RIZIV-wetgeving en in de wetgeving over het welzijn op het werk van kracht omtrent re-integratie van medewerkers. Hierbij werd het formeel re-… |
Gezondheid, Ziekteverzuim en re-integratie, Psychosociale aspecten, Ziekteverzuim en re-integratie | 28-06-2021 |
Een bedrijf waar nooit iemand ziek is, bestaat niet. Het ziekteverzuim stijgt jaar na jaar. Meer ondernemingen werken daarom een beleid uit. Je kan verschillende aspecten van verzuim berekenen … |
Psychosociale aspecten, Ziekteverzuim en re-integratie | 28-06-2021 |
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018. Bron: Fedris |
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen | 08-04-2021 |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften is vaak niet laagdrempelig genoeg om door te dringen tot de werkvloer. In deze rubriek wordt een recent… |
Psychosociale aspecten, Ziekteverzuim en re-integratie, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen | 03-06-2020 |
Ondanks de toenemende automatisering in de industrie, komt fysiek werk nog steeds vaak voor. Een opkomende trend is daarom de samenwerking tussen mens en robot. Dit combineert de kracht van een… |
Ergonomie, Tillen, Extreme houdingen | 29-05-2020 |
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen… |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken | 29-05-2020 |
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit… |
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren | 25-05-2020 |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 |
Een aantal kenmerken van het werk in de horeca kunnen nadelig zijn voor de veiligheid en de gezondheid op het werk, zoals hoge werkdruk, langdurig staan en statische lichaamshoudingen, contact… |
Sector, Horeca | 25-05-2020 |
Een aanwezigheidsbeleid geeft personeelsleden duidelijkheid over de procedures bij ziekte en zorgt er ook voor dat die uniform worden toegepast. |
Ziekteverzuim en re-integratie, Ziekteverzuim en re-integratie | 07-04-2020 |