Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk

Er zijn 21 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
De afgelopen decennia is roken en het gebruik van tabaksproducten sterk geëvolueerd, dat merken ook bedrijven. Bij het ene bedrijf is er een basis vastgelegd in het arbeidsreglement, anderen…
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken 27-02-2024
Hier vind je een overzicht van documenten (brieven, checklists, procedures) voor schooluitstappen.
Sector, Onderwijs 24-08-2023
Sector, Onderwijs, Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW), Wetgeving 06-12-2022
Sector, Onderwijs, Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen 09-06-2022
Basis
In dit artikel vind je wat je nodig hebt om aan effectieve preventie te doen in het onderwijs (checklists, templates, voorbeelden en info).
De taken op gebied van veiligheid in en rond…
Sector, Onderwijs 02-06-2022
Roken op de werkplek is bij wet verboden. Maar daarmee is nog niet alles opgelost. Een doordacht rookbeleid binnen een bedrijf kan het verschil maken, voor de gezondheid van werknemers én het…
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken 23-09-2021
Hoe kunnen medewerkers na een schokkende gebeurtenis het best worden opgevangen? Wat is de rol van collega’s en leidinggevenden?
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen 23-08-2021
Voor de (beperkte) opstart van de horeca op 8 mei 2021 en we opnieuw een pint drinken op het terras, moeten de tapkranen en de leidingen nog een poetsbeurt krijgen door onderhoudstechniekers van…
Arbeidshygiëne, HACCP 29-04-2021
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018.
Bron: Fedris
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen 08-04-2021
Wat is rouw en waarom moet je er aandacht voor hebben als werkgever?

De kans is groot dat je ooit in aanraking komt met verlies en verdriet op het werk. Een collega of cliënt…
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen 04-01-2021
Als je iemand verliest, is het troostend om samen met familie en vrienden afscheid te kunnen nemen. Dat kan nu niet. Afscheid nemen is in tijden van corona en afstand houden extra moeilijk. We…
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen, Coronavirus Covid-19 27-10-2020
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Preventie van zelfdoding op het werk en interventies bij suïcidaal gedrag op de werkvloer.
Trefwoord: zelfdoding/suïcide/zelfmoord
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen 25-08-2020
De onderwijsinspectie wil een professionele en autonoom functionerende organisatie zijn die binnen haar bevoegdheid de onderwijskwaliteit bewaakt en stimuleert. Evalueren, signaleren en…
Sector, Onderwijs, Algemeen, Basisbegrippen en actoren 05-06-2020
Wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften is vaak niet laagdrempelig genoeg om door te dringen tot de werkvloer. In deze rubriek wordt een recent…
Gezondheid, Roken 03-06-2020
Edulex is de databank met de geconsolideerde wetgeving betreffende het Vlaamse onderwijs en de omzendbrieven gebaseerd op die wetgeving.
Sector, Onderwijs, Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Wetgeving 25-05-2020
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen…
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP 25-05-2020
De wet van 22 december 2009 stelt het principe vast van het recht dat aan elke werknemer wordt gegeven om te beschikken over werkruimten en sociale voorzieningen die vrij zijn van tabaksrook.…
Roken 07-04-2020
Wist je dat de meeste rokers willen stoppen? De professionele context kan hen daarbij ondersteunen. Een medewerker spendeert veel tijd op zijn werk en met de collega’s. Met de juiste aanpak kan…
Gezondheidspromotie, Roken 06-04-2020
Een arbeidsongeval, plotseling overlijden van een collega of een gewelddadige overval betekent voor vrijwel iedere werknemer een schokkende ervaring. Hoe ga je hier best mee om?
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen 19-03-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!