Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- (-) Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Er zijn 23 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Oplopend sorteren |
---|---|---|
De afgelopen decennia is roken en het gebruik van tabaksproducten sterk geëvolueerd, dat merken ook bedrijven. Bij het ene bedrijf is er een basis vastgelegd in het arbeidsreglement, anderen… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken | 27-02-2024 |
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen. |
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie | 05-09-2023 |
Prebes projectgroep documenten
Documenten van de Prebes projectgroep documenten m.b.t. noodplanning en bedrijfscontinuïteit |
Arbeidsveiligheid, Noodplan | 22-12-2022 |
Roken op de werkplek is bij wet verboden. Maar daarmee is nog niet alles opgelost. Een doordacht rookbeleid binnen een bedrijf kan het verschil maken, voor de gezondheid van werknemers én het… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken | 23-09-2021 |
Hoe kunnen medewerkers na een schokkende gebeurtenis het best worden opgevangen? Wat is de rol van collega’s en leidinggevenden? |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen | 23-08-2021 |
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018. Bron: Fedris |
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen | 08-04-2021 |
Wat is rouw en waarom moet je er aandacht voor hebben als werkgever? De kans is groot dat je ooit in aanraking komt met verlies en verdriet op het werk. Een collega of cliënt… |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen | 04-01-2021 |
Als je iemand verliest, is het troostend om samen met familie en vrienden afscheid te kunnen nemen. Dat kan nu niet. Afscheid nemen is in tijden van corona en afstand houden extra moeilijk. We… |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen, Coronavirus Covid-19 | 27-10-2020 |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Preventie van zelfdoding op het werk en interventies bij suïcidaal gedrag op de werkvloer. Trefwoord: zelfdoding/suïcide/zelfmoord |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen | 25-08-2020 |
We willen allemaal brand voorkomen, daarom wordt in veel organisaties geïnvesteerd in brandpreventie. De risicoanalyse brand is in België intussen goed ingeburgerd en geeft de werkgever een tool… |
Arbeidsveiligheid, Noodplan | 06-07-2020 |
Noodverlichting is belangrijk voor de veiligheid wanneer de gewone verlichting uitvalt, zoals bij stroompannes al dan niet veroorzaakt door brand. Al te vaak zijn er echter problemen met de… |
Arbeidsveiligheid, Noodplan | 06-07-2020 |
Wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften is vaak niet laagdrempelig genoeg om door te dringen tot de werkvloer. In deze rubriek wordt een recent… |
Gezondheid, Roken | 03-06-2020 |
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit… |
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren | 25-05-2020 |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 |
Een nooduitgang is een uitgang die wordt gebruikt om in geval van nood buiten te komen. De deuren die naar buiten leiden moeten, wanneer de lokalen bezet zijn, op elk ogenblik kunnen geopend… |
Arbeidsveiligheid, Noodplan | 14-05-2020 |
Een intern noodplan is een document dat je opstelt om de schadelijke gevolgen van een crisissituatie te beperken door een reeks aangepaste materiële en organisatorische maatregelen. |
Arbeidsveiligheid, Noodplan | 14-05-2020 |
Naast dezelfde doelstellingen als een intern noodplan, heeft het extern noodplan ook specifiek tot doel om het publiek te informeren. Het extern noodplan krijgt concreet vorm in een "… |
Arbeidsveiligheid, Noodplan | 14-05-2020 |
Een alarmsysteem of alarminstallatie is een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Een gangbare term is inbraakalarm. |
Arbeidsveiligheid, Noodplan | 13-05-2020 |
De wet van 22 december 2009 stelt het principe vast van het recht dat aan elke werknemer wordt gegeven om te beschikken over werkruimten en sociale voorzieningen die vrij zijn van tabaksrook.… |
Roken | 07-04-2020 |
Wist je dat de meeste rokers willen stoppen? De professionele context kan hen daarbij ondersteunen. Een medewerker spendeert veel tijd op zijn werk en met de collega’s. Met de juiste aanpak kan… |
Gezondheidspromotie, Roken | 06-04-2020 |
Een arbeidsongeval, plotseling overlijden van een collega of een gewelddadige overval betekent voor vrijwel iedere werknemer een schokkende ervaring. Hoe ga je hier best mee om? |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen | 19-03-2020 |