Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Er zijn 20 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Oplopend sorteren |
---|---|---|
OiRA werd ontwikkeld voor en door de sector. Tijdens de ontwikkelingsfase werden de mogelijke risico’s in de autobus en autocar sector onder de loep genomen en werd benadrukt dat bedrijven… |
Sector, Industrie, Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Risicobeheer, Risicoanalyse | 29-11-2021 |
Hoe kunnen medewerkers na een schokkende gebeurtenis het best worden opgevangen? Wat is de rol van collega’s en leidinggevenden? |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen | 23-08-2021 |
Basis
Wat is de veilige afstand tot de dakrand op een plat dak? Trefwoorden: werken op hoogte, valbescherming |
Sector, Bouw, Industrie, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag, Collectieve beschermingsmiddelen, Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij | 16-08-2021 |
Basis
Moeten PBM voor valbescherming periodiek gecontroleerd worden? Trefwoorden: valbescherming, werken op hoogte, periodieke controle, PBM, persoonlijke beschermingsmiddelen |
Sector, Bouw, Industrie, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag, Collectieve beschermingsmiddelen, Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij | 16-08-2021 |
Basis
Wat moet al dan niet gecontroleerd worden? Trefwoorden: valbescherming, werken op hoogte, ankerinrichting, levenslijnen |
Sector, Bouw, Industrie, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag, Collectieve beschermingsmiddelen, Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij | 16-08-2021 |
Basis
Zijn ankerinrichtingen PBM of niet, en zijn CE markeringen toegelaten? Trefwoorden: valbescherming, werken op hoogte, levenslijnen |
Sector, Bouw, Industrie, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag, Collectieve beschermingsmiddelen, Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij | 16-08-2021 |
Basis
De veilige werkhoogte is de afstand onder de voeten of onder het ankerpunt van de gebruiker die nodig is om een eventuele val veilig te laten plaats vinden zonder dat de gebruiker zich kwetst… |
Sector, Bouw, Industrie, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag, Collectieve beschermingsmiddelen, Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij | 16-08-2021 |
Basis
De werkkooi van een hoogwerker geeft de gebruiker een collectieve bescherming … zo lang als hij maar met de voeten op de vloerplaat blijft staan want dat durft nog al eens een probleem zijn.… |
Sector, Bouw, Industrie, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag, Collectieve beschermingsmiddelen, Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij | 16-08-2021 |
Basis
Dit is een vaak terugkomende vraag en misvatting: laten we dit even verduidelijken. |
Sector, Bouw, Industrie, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag, Collectieve beschermingsmiddelen, Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij | 16-08-2021 |
Voor de (beperkte) opstart van de horeca op 8 mei 2021 en we opnieuw een pint drinken op het terras, moeten de tapkranen en de leidingen nog een poetsbeurt krijgen door onderhoudstechniekers van… |
Arbeidshygiëne, HACCP | 29-04-2021 |
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018. Bron: Fedris |
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen | 08-04-2021 |
Wat is rouw en waarom moet je er aandacht voor hebben als werkgever? De kans is groot dat je ooit in aanraking komt met verlies en verdriet op het werk. Een collega of cliënt… |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen | 04-01-2021 |
Als je iemand verliest, is het troostend om samen met familie en vrienden afscheid te kunnen nemen. Dat kan nu niet. Afscheid nemen is in tijden van corona en afstand houden extra moeilijk. We… |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen, Coronavirus Covid-19 | 27-10-2020 |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
In 2016 werd in Nederland het programma Duurzame Veiligheid 2030 opgestart door een gezamenlijke actie van industrie, wetenschap en overheid om de veiligheid in de (petro)chemische industrie te… |
Sector, Industrie, Energie | 11-09-2020 |
Preventie van zelfdoding op het werk en interventies bij suïcidaal gedrag op de werkvloer. Trefwoord: zelfdoding/suïcide/zelfmoord |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen | 25-08-2020 |
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen… |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken | 29-05-2020 |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 |
Een arbeidsongeval, plotseling overlijden van een collega of een gewelddadige overval betekent voor vrijwel iedere werknemer een schokkende ervaring. Hoe ga je hier best mee om? |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen | 19-03-2020 |