Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 11 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Oplopend sorteren |
---|---|---|
Bij het aanwerven van een uitzendkracht hopen alle drie de partijen - de gebruiker, het uitzendbureau en de uitzendkracht - op een succesverhaal. De gebruiker is verantwoordelijk voor de… |
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Bijzondere werknemers / werknemerscategorieën, Uitzendarbeid / interim | 08-08-2023 |
Hoe kunnen medewerkers na een schokkende gebeurtenis het best worden opgevangen? Wat is de rol van collega’s en leidinggevenden? |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen | 23-08-2021 |
Voor de (beperkte) opstart van de horeca op 8 mei 2021 en we opnieuw een pint drinken op het terras, moeten de tapkranen en de leidingen nog een poetsbeurt krijgen door onderhoudstechniekers van… |
Arbeidshygiëne, HACCP | 29-04-2021 |
Wat is rouw en waarom moet je er aandacht voor hebben als werkgever? De kans is groot dat je ooit in aanraking komt met verlies en verdriet op het werk. Een collega of cliënt… |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen | 04-01-2021 |
Als je iemand verliest, is het troostend om samen met familie en vrienden afscheid te kunnen nemen. Dat kan nu niet. Afscheid nemen is in tijden van corona en afstand houden extra moeilijk. We… |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen, Coronavirus Covid-19 | 27-10-2020 |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Preventie van zelfdoding op het werk en interventies bij suïcidaal gedrag op de werkvloer. Trefwoord: zelfdoding/suïcide/zelfmoord |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen | 25-08-2020 |
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen… |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken | 29-05-2020 |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 |
Een arbeidsongeval, plotseling overlijden van een collega of een gewelddadige overval betekent voor vrijwel iedere werknemer een schokkende ervaring. Hoe ga je hier best mee om? |
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen | 19-03-2020 |