Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk

Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 16 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
De afgelopen decennia is roken en het gebruik van tabaksproducten sterk geëvolueerd, dat merken ook bedrijven. Bij het ene bedrijf is er een basis vastgelegd in het arbeidsreglement, anderen…
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken 27-02-2024
Op 15 mei 2023 verscheen nieuwe regelgeving tot wijziging van de bescherming tegen represailles vanwege de werkgever op het vlak van discriminatie en geweld, pesterijen en ongewenst seksueel…
Algemeen, Wetgeving, Psychosociale aspecten, Diversiteit, Ongewenst gedrag op het werk (OGGW) 16-05-2023
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out, Vertrouwenspersoon 08-09-2022
Psychosociale aspecten, Diversiteit 21-04-2022
Psychosociale aspecten, Diversiteit, Arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag 21-04-2022
Roken op de werkplek is bij wet verboden. Maar daarmee is nog niet alles opgelost. Een doordacht rookbeleid binnen een bedrijf kan het verschil maken, voor de gezondheid van werknemers én het…
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Roken 23-09-2021
De correctionele rechtbank van Brussel veroordeelde onlangs een werkgever tot de maximum geldboete omdat hij geen maatregelen had genomen om de werkdruk van zijn personeel aan te pakken. De…
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW), Risicobeheer, Risicoanalyse, Wetgeving, Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten, Diversiteit, Ongewenst gedrag op het werk (OGGW), Organisatieveranderingen, Stress en burn-out 26-03-2021
Ons welbevinden bevorderen is zeer belangrijk voor het individu, het draagt bij tot veerkracht. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs…
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out 01-09-2020
Wat is veerkracht? Waarom is investeren in veerkracht belangrijk? Welbevinden kan beschouwd worden als het mentale kapitaal van onze economie.
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out 01-09-2020
Wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften is vaak niet laagdrempelig genoeg om door te dringen tot de werkvloer. In deze rubriek wordt een recent…
Gezondheid, Roken 03-06-2020
Ondanks de toenemende automatisering in de industrie, komt fysiek werk nog steeds vaak voor. Een opkomende trend is daarom de samenwerking tussen mens en robot. Dit combineert de kracht van een…
Ergonomie, Tillen, Extreme houdingen 29-05-2020
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen…
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken 29-05-2020
Werkgevers zoeken flexibele en communicatieve ‘teamplayers’. Dat spreekt voor zich. Maar niet voor de naar schatting 40000 autisten in Vlaanderen die net met deze vaardigheden worstelen. Zijn ze…
Psychosociale aspecten, Diversiteit 27-05-2020
De wet van 22 december 2009 stelt het principe vast van het recht dat aan elke werknemer wordt gegeven om te beschikken over werkruimten en sociale voorzieningen die vrij zijn van tabaksrook.…
Roken 07-04-2020
Wist je dat de meeste rokers willen stoppen? De professionele context kan hen daarbij ondersteunen. Een medewerker spendeert veel tijd op zijn werk en met de collega’s. Met de juiste aanpak kan…
Gezondheidspromotie, Roken 06-04-2020
Organisaties zetten steeds meer in op duurzame inzetbaarheid. Wat verstaat men onder een leeftijdsbewust personeelsbeleid? Wie zijn de actoren? Waarop zet je als organisatie best in? Hoe pak je…
Psychosociale aspecten, Diversiteit 19-03-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!