Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 26 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Oplopend sorteren |
---|---|---|
De Prebes Awards worden ieder jaar uitgereikt aan de studenten die een bijzonder en verdienstelijk eindwerk maakten in het kader van de opleiding tot preventieadviseur niveau 1 of 2 en de… |
Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten, Ergonomie, Beeldschermwerk, Telewerk | 27-02-2024 |
De vernieuwde praktijkrichtlijn kantoorinrichting beschrijft ergonomische principes van kantoorinrichting aangepast aan de hybride context van vandaag. Deze is bedoeld voor preventieadviseurs,… |
Ergonomie, Beeldschermwerk | 12-12-2023 |
Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers goed blijven presteren en dat ze zich goed in hun vel voelen? Hoe doe je dat wanneer ze een belangrijk deel van de tijd telewerken? Hoe pas je je als… |
Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten, Organisatieveranderingen, Stress en burn-out, Ergonomie, Beeldschermwerk, Telewerk | 12-12-2023 |
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen. |
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie | 05-09-2023 |
Titel 6 van Boek III van de Codex beschrijft de vigerende regelgeving over veiligheids- en gezondheidssignalisatie. Er is veel verwarring over deze signalisatie. Welke is nu de juiste en… |
Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie, Signalering | 08-06-2023 |
Op 15 mei 2023 verscheen nieuwe regelgeving tot wijziging van de bescherming tegen represailles vanwege de werkgever op het vlak van discriminatie en geweld, pesterijen en ongewenst seksueel… |
Algemeen, Wetgeving, Psychosociale aspecten, Diversiteit, Ongewenst gedrag op het werk (OGGW) | 16-05-2023 |
Hier vind je de affiches van Prebes rond het thema ergononomie (heffen en tillen, werkhouding,...) |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Beeldschermwerk | 17-04-2023 |
Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten, Vertrouwenspersoon, Ergonomie, Beeldschermwerk, Telewerk | 06-12-2022 | |
Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten, Ergonomie, Beeldschermwerk, Telewerk | 08-09-2022 | |
Psychosociale aspecten, Diversiteit | 21-04-2022 | |
Psychosociale aspecten, Diversiteit, Arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag | 21-04-2022 | |
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Productnormen, Arbeidsplaatsen, Signalering | 10-03-2022 | |
Telewerken werd omwille van de Covid-19-crisis in 2020 eerst aanbevolen en nadien verplicht en zal ongetwijfeld in de toekomst steeds meer toegepast worden. Telewerk wordt in CAO 85bis… |
Ergonomie, Beeldschermwerk, Telewerk | 08-07-2021 |
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018. Bron: Fedris |
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen | 08-04-2021 |
De correctionele rechtbank van Brussel veroordeelde onlangs een werkgever tot de maximum geldboete omdat hij geen maatregelen had genomen om de werkdruk van zijn personeel aan te pakken. De… |
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW), Risicobeheer, Risicoanalyse, Wetgeving, Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten, Diversiteit, Ongewenst gedrag op het werk (OGGW), Organisatieveranderingen, Stress en burn-out | 26-03-2021 |
Wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in Engelstalige peer-reviewed tijdschriften is vaak niet laagdrempelig genoeg om door te dringen tot de werkvloer. In deze rubriek wordt een recent… |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Beeldschermwerk | 10-12-2020 |
Ben ik verplicht om pictogrammen te voorzien? Wat zegt de wetgeving hierover? Waar en welke pictogrammen moet ik voorzien? Aan welke normen moeten ze voldoen en hoe groot moeten ze… |
Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie, Signalering | 27-11-2020 |
Werken met beeldschermen wordt vaak omschreven als fysiek licht werk. Toch kan het nog steeds risico's voor de gezondheid van de werknemers creëren. |
Ergonomie, Beeldschermwerk | 19-10-2020 |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Een dynamisch kantoor integreert meer beweging en minder zitten in de lay-out van de kantooromgeving. Verschillende taken gebeuren in verschillende ruimtes in een verschillende houding… Op een… |
Ergonomie, Beeldschermwerk, Omgeving (comfort) | 29-05-2020 |
Werkgevers zoeken flexibele en communicatieve ‘teamplayers’. Dat spreekt voor zich. Maar niet voor de naar schatting 40000 autisten in Vlaanderen die net met deze vaardigheden worstelen. Zijn ze… |
Psychosociale aspecten, Diversiteit | 27-05-2020 |
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit… |
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren | 25-05-2020 |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 |
Organisaties zetten steeds meer in op duurzame inzetbaarheid. Wat verstaat men onder een leeftijdsbewust personeelsbeleid? Wie zijn de actoren? Waarop zet je als organisatie best in? Hoe pak je… |
Psychosociale aspecten, Diversiteit | 19-03-2020 |