Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 12 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Oplopend sorteren |
---|---|---|
Op 15 mei 2023 verscheen nieuwe regelgeving tot wijziging van de bescherming tegen represailles vanwege de werkgever op het vlak van discriminatie en geweld, pesterijen en ongewenst seksueel… |
Algemeen, Wetgeving, Psychosociale aspecten, Diversiteit, Ongewenst gedrag op het werk (OGGW) | 16-05-2023 |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Gezondheidsbeleid, Voeding, Bewegen en lang stilzitten | 08-09-2022 | |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding | 09-06-2022 | |
Psychosociale aspecten, Diversiteit | 21-04-2022 | |
Psychosociale aspecten, Diversiteit, Arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag | 21-04-2022 | |
De correctionele rechtbank van Brussel veroordeelde onlangs een werkgever tot de maximum geldboete omdat hij geen maatregelen had genomen om de werkdruk van zijn personeel aan te pakken. De… |
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW), Risicobeheer, Risicoanalyse, Wetgeving, Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten, Diversiteit, Ongewenst gedrag op het werk (OGGW), Organisatieveranderingen, Stress en burn-out | 26-03-2021 |
Legionella is een familie van verschillende bacteriesoorten die in oppervlaktewateren maar ook in (drink)watersystemen voorkomen. Ze zijn overal in onze natuurlijke omgeving aanwezig in kleine… |
Gezondheid, Voeding, Milieu, Water | 28-12-2020 |
In september 2017 lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven de nieuwe voedingsdriehoek. Die bundelt alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding. De Voedingsdriehoek wil iedereen… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding | 01-09-2020 |
Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – voor jou in de voedingsdriehoek. |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding | 01-09-2020 |
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen… |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken | 29-05-2020 |
Werkgevers zoeken flexibele en communicatieve ‘teamplayers’. Dat spreekt voor zich. Maar niet voor de naar schatting 40000 autisten in Vlaanderen die net met deze vaardigheden worstelen. Zijn ze… |
Psychosociale aspecten, Diversiteit | 27-05-2020 |
Organisaties zetten steeds meer in op duurzame inzetbaarheid. Wat verstaat men onder een leeftijdsbewust personeelsbeleid? Wie zijn de actoren? Waarop zet je als organisatie best in? Hoe pak je… |
Psychosociale aspecten, Diversiteit | 19-03-2020 |