Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk

Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 18 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen.
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie 05-09-2023
Op 15 mei 2023 verscheen nieuwe regelgeving tot wijziging van de bescherming tegen represailles vanwege de werkgever op het vlak van discriminatie en geweld, pesterijen en ongewenst seksueel…
Algemeen, Wetgeving, Psychosociale aspecten, Diversiteit, Ongewenst gedrag op het werk (OGGW) 16-05-2023
Psychosociale aspecten, Diversiteit 21-04-2022
Psychosociale aspecten, Diversiteit, Arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag 21-04-2022
Hoe kunnen medewerkers na een schokkende gebeurtenis het best worden opgevangen? Wat is de rol van collega’s en leidinggevenden?
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen 23-08-2021
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018.
Bron: Fedris
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen 08-04-2021
De correctionele rechtbank van Brussel veroordeelde onlangs een werkgever tot de maximum geldboete omdat hij geen maatregelen had genomen om de werkdruk van zijn personeel aan te pakken. De…
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW), Risicobeheer, Risicoanalyse, Wetgeving, Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten, Diversiteit, Ongewenst gedrag op het werk (OGGW), Organisatieveranderingen, Stress en burn-out 26-03-2021
Wat is rouw en waarom moet je er aandacht voor hebben als werkgever?

De kans is groot dat je ooit in aanraking komt met verlies en verdriet op het werk. Een collega of cliënt…
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen 04-01-2021
Als je iemand verliest, is het troostend om samen met familie en vrienden afscheid te kunnen nemen. Dat kan nu niet. Afscheid nemen is in tijden van corona en afstand houden extra moeilijk. We…
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen, Coronavirus Covid-19 27-10-2020
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Preventie van zelfdoding op het werk en interventies bij suïcidaal gedrag op de werkvloer.
Trefwoord: zelfdoding/suïcide/zelfmoord
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen 25-08-2020
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen…
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken 29-05-2020
Werkgevers zoeken flexibele en communicatieve ‘teamplayers’. Dat spreekt voor zich. Maar niet voor de naar schatting 40000 autisten in Vlaanderen die net met deze vaardigheden worstelen. Zijn ze…
Psychosociale aspecten, Diversiteit 27-05-2020
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit…
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren 25-05-2020
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen…
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP 25-05-2020
Organisaties zetten steeds meer in op duurzame inzetbaarheid. Wat verstaat men onder een leeftijdsbewust personeelsbeleid? Wie zijn de actoren? Waarop zet je als organisatie best in? Hoe pak je…
Psychosociale aspecten, Diversiteit 19-03-2020
Een arbeidsongeval, plotseling overlijden van een collega of een gewelddadige overval betekent voor vrijwel iedere werknemer een schokkende ervaring. Hoe ga je hier best mee om?
Psychosociale aspecten, Schokkende gebeurtenissen 19-03-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!