Artikels
- Algemeen
- Arbeidshygiëne
- Arbeidsveiligheid
- Algemeen arbeidsveiligheid
- Arbeidsmiddelen
- Arbeidsongevallen
- Arbeidsplaatsen
- Besloten ruimten / afgezonderd tewerkgesteld personeel
- Collectieve beschermingsmiddelen
- Elektrische voertuigen
- Gevaarlijke stoffen
- Noodplan
- Persoonlijke beschermingsmiddelen en werkkledij
- Veiligheidscoördinatie
- Veiligheidscultuur en veilig gedrag
- Ergonomie
- Gezondheid
- Milieu
- Psychosociale aspecten
- Sector
Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 33 resultaten
Titel | Thema | Gewijzigd op Oplopend sorteren |
---|---|---|
De zorg wordt de laatste jaren meer en meer geconfronteerd met agressie, zowel door de patiënten als door hun omgeving. Zorgverstrekkers moeten dikwijls in moeilijke omstandigheden communiceren… |
Sector, Zorg, Psychosociale aspecten, Agressie | 20-02-2024 |
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen. |
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie | 05-09-2023 |
Hier vind je de affiches van Prebes rond het thema ergononomie (heffen en tillen, werkhouding,...) |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Beeldschermwerk | 17-04-2023 |
Producenten van passieve exoskeletten beloven een sterke reductie van de arbeidsbelasting bij gebruik. In veel bedrijven hoopt men momenteel dan ook dat exoskeletten dé wonderoplossing zijn voor… |
Ergonomie, Tillen | 28-02-2023 |
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren | 06-12-2022 | |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out, Vertrouwenspersoon | 08-09-2022 | |
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren, Milieu, Klimaat | 10-08-2022 | |
Deze 5 risicofactoren dragen bij aan meer agressie op de werkplek. |
Psychosociale aspecten, Agressie | 28-06-2021 |
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018. Bron: Fedris |
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen | 08-04-2021 |
Conflicten tussen werknemers zijn niet zo uitzonderlijk. Zwaar geweld is dat gelukkig wel. Ergens tussenin situeren zich duw- en trekincidenten, maar ook scheldpartijen, beledigingen en… |
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Wetgeving, Psychosociale aspecten, Algemeen psychosociale aspecten, Agressie, Ongewenst gedrag op het werk (OGGW) | 17-03-2021 |
De politievakbond van het Vrij Syndicaat voor het openbaar Ambt (VSOA Politie) heeft een campagne voorgesteld om geweld tegen de politie aan te kaarten. De campagne moet de bevolking… |
Psychosociale aspecten, Agressie | 17-12-2020 |
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,… |
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP | 19-10-2020 |
Dit zijn vormen van straling zoals warmte, zichtbaar licht, microgolven en radiogolven. Zij komen in het alledaagse milieu veel voor. |
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Elektromagnetische velden, Kunstmatige optische straling, Thermische omgevingsfactoren, Arbeidsveiligheid | 11-09-2020 |
Op 21 juni 2012 verscheen het KB van 4 juni 2012 betreffende de thermische omgevingsfactoren. Het is van toepassing vanaf 1 juli 2012. Dit KB vervangt enkele bepalingen over het arbeidsklimaat… |
Arbeidshygiëne, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren, Arbeidsveiligheid | 11-09-2020 |
Ons welbevinden bevorderen is zeer belangrijk voor het individu, het draagt bij tot veerkracht. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs… |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out | 01-09-2020 |
Wat is veerkracht? Waarom is investeren in veerkracht belangrijk? Welbevinden kan beschouwd worden als het mentale kapitaal van onze economie. |
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out | 01-09-2020 |
Aan de hand van de WBGT-index (WBGT = Wet Bulb Globe Temperature) kan worden bepaald of een persoon binnen een bepaalde omgeving gedurende 8 uur kan werken. Men moet er goed op letten om de WBGT… |
Ergonomie, Omgeving (comfort), Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren | 27-08-2020 |
Als de buitentemperatuur te hoog ligt, kan dat voor ongemakken zorgen op de arbeidsplaats. Om de invloed daarvan op de werknemers te verminderen, is de werkgever verplicht bepaalde maatregelen… |
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren | 02-06-2020 |
Het klimaat in een werkomgeving wordt bepaald door temperatuur, luchtvochtigheid en luchtverplaatsing (tocht). |
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren | 02-06-2020 |
Ondanks de toenemende automatisering in de industrie, komt fysiek werk nog steeds vaak voor. Een opkomende trend is daarom de samenwerking tussen mens en robot. Dit combineert de kracht van een… |
Ergonomie, Tillen, Extreme houdingen | 29-05-2020 |
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen… |
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken | 29-05-2020 |
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit… |
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren | 25-05-2020 |
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen… |
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP | 25-05-2020 |
Een is een toestand waarbij een stof tegelijkertijd voorkomt in 3 fasen die onderling in evenwicht zijn. |
Arbeidsveiligheid, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Thermische omgevingsfactoren | 13-05-2020 |