Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk

Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 26 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
Met dit mobiliteitsalfabet als opvolger van het energie-alfabet wil de redactieraad op een ludieke en educatieve manier een overzicht geven van informatie en weetjes die bruikbaar zijn voor een…
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Verkeersveiligheid 27-02-2024
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Verkeersveiligheid 01-08-2023
De laatste jaren zien we in de statistieken dat het aantal ongevallen op het traject van en naar het werk in stijgende lijn is. We kunnen dus duidelijk spreken van een belangrijk en toenemend…
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Verkeersveiligheid 08-06-2023
Titel 6 van Boek III van de Codex beschrijft de vigerende regelgeving over veiligheids- en gezondheidssignalisatie. Er is veel verwarring over deze signalisatie. Welke is nu de juiste en…
Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie, Signalering 08-06-2023
Om de steeds langere files te vermijden, gaan pendelaars op zoek naar alternatieven voor de auto. Momenteel neemt in Vlaanderen 1 op 4 medewerkers de fiets om naar het werk te gaan. De…
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Verkeersveiligheid 08-06-2023
Met een propere voorruit en dashboard zie je meer in het verkeer. Hoe meer versiering of rommel, hoe groter de dode hoek vooraan je vrachtwagen. Daarom lanceerden de VSV (Vlaamse Stichting…
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Verkeersveiligheid 12-01-2023
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Verkeersveiligheid, Logistiek, Ladingzekering, Arbeidsmiddelen, Mobiele arbeidsmiddelen, Extern transport 08-09-2022
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Verkeersveiligheid, Arbeidsmiddelen, Mobiele arbeidsmiddelen, Intern transport 08-08-2022
Gezondheid, Arbeidsgeneeskunde, Beroepsziekten, Arbeidshygiëne, Biologische agentia, Coronavirus Covid-19 09-06-2022
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Productnormen, Arbeidsplaatsen, Signalering 10-03-2022
Sector, Haven, Verkeersveiligheid 10-02-2022
De voorbije jaren werd op verschillende plaatsen in de wereld melding gemaakt van silicose — stoflong door het inademen van silica — bij bewerkers van composietsteen, waaronder ook in België.…
Gezondheid, Beroepsziekten 09-06-2021
Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren fietsleaseprogramma’s geïntroduceerd om duurzaam woon-werkverkeer te stimuleren. Fietsen is gezond, vermindert stress en is milieuvriendelijk. De andere…
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Verkeersveiligheid 09-06-2021
Tien jaar geleden vond de kernramp van Fukushima plaats. Het kernongeval in Fukushima is de op een na grootste ramp met een kerncentrale in de geschiedenis. Het FANC maakt de balans op en…
Arbeidshygiëne, Chemische kankerverwekkende mutagene en reprotoxische agentia, Kankerverwekkende mutagene en reprotoxische agentia, Omgevingsfactoren en fysische agentia, Ioniserende straling 16-03-2021
Waar en waarvoor wordt lachgas gebruikt, wat zijn deze gevaren en risico’s, welke zijn de maatregelen, welk soort sensibilisatiemateriaal bestaat er en wat is het wettelijk kader? Hieronder vind…
Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Verkeersveiligheid, Arbeidsongevallen, Gevaarlijke stoffen 11-03-2021
Ben ik verplicht om pictogrammen te voorzien? Wat zegt de wetgeving hierover?
Waar en welke pictogrammen moet ik voorzien?
Aan welke normen moeten ze voldoen en hoe groot moeten ze…
Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie, Signalering 27-11-2020
Asbest kan verschillende ziekten veroorzaken. Maar de ene ziekte wordt al bij een kleinere asbestblootstelling opgelopen dan de andere, onder andere asbestose, pleurale plaques (verdikkingen van…
Gezondheid, Beroepsziekten, Arbeidshygiëne, Chemische kankerverwekkende mutagene en reprotoxische agentia, Asbest 19-10-2020
Asbest is een bijzonder schadelijke stof. Gelukkig is het gebruik ervan intussen door een reeks wetgevende teksten verboden. Maar omdat de stof in de voorbije decennia erg vaak is gebruikt, is…
Gezondheid, Beroepsziekten, Arbeidshygiëne, Chemische kankerverwekkende mutagene en reprotoxische agentia, Asbest 02-06-2020
De KIM methode beoordeelt de fysieke belasting van werktaken. KIM staat voor Key Indicator Method of knelpuntenmethode. De KIM tools scoren immers verschillende risicofactoren en berekenen…
Ergonomie, Algemeen ergonomie, Tillen, Trekken en duwen, Repetitief werk, Verplaatsen personen, Langdurig staan, Extreme houdingen, Geknield werken 29-05-2020
Het Federaal Agentschap voor Beroepsrisico's (Fedris) meldt dat besmetting met het nieuwe coronavirus erkend wordt als beroepsziekte voor het personeel uit de gezondheidszorg (maart 2020…
Beroepsziekten, Arbeidshygiëne, Biologische agentia, Coronavirus Covid-19 29-05-2020
SMOG = smoke + fog, of rook en mist. Tegenwoordig gebruiken we de term bij alle situaties met verhoogde fijnstofconcentraties over een ruim gebied.
Lucht en geur 08-04-2020
Ozon ontstaat uit reacties van gassen zoals stikstofoxiden en vluchtige organische stoffen onder invloed van zonlicht. Het wordt dus niet rechtstreeks uitgestoten. Ozon is dan ook een secundaire…
Lucht en geur 08-04-2020
De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) meet op verschillende plaatsen in Vlaanderen voortdurend de kwaliteit van de lucht.
Lucht en geur 08-04-2020
Werknemers die ziek zijn geworden door blootstelling aan asbest (mesothelioom of asbestose) hebben recht op een schadevergoeding.
Gezondheid, Beroepsziekten 06-04-2020
Een beroepsziekte is een ziekte die veroorzaakt wordt door het uitoefenen van je beroep. Er bestaat een lijst van meer dan 150 beroepsziekten. Slachtoffers van zo’n ziekte kunnen een vergoeding…
Beroepsziekten 06-04-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!