Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk

Geen resultaten voor deze filter.
Er zijn 12 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Gezondheidsbeleid, Voeding, Bewegen en lang stilzitten 08-09-2022
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding 09-06-2022
Voor de (beperkte) opstart van de horeca op 8 mei 2021 en we opnieuw een pint drinken op het terras, moeten de tapkranen en de leidingen nog een poetsbeurt krijgen door onderhoudstechniekers van…
Arbeidshygiëne, HACCP 29-04-2021
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018.
Bron: Fedris
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen 08-04-2021
Legionella is een familie van verschillende bacteriesoorten die in oppervlaktewateren maar ook in (drink)watersystemen voorkomen. Ze zijn overal in onze natuurlijke omgeving aanwezig in kleine…
Gezondheid, Voeding, Milieu, Water 28-12-2020
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
In september 2017 lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven de nieuwe voedingsdriehoek. Die bundelt alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding. De Voedingsdriehoek wil iedereen…
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding 01-09-2020
Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – voor jou in de voedingsdriehoek.
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Voeding 01-09-2020
Geschikt en ergonomisch materiaal is essentieel voor de huishoudhulp. Slecht onderhouden of beschadigd materiaal verhoogt de risicofactoren verbonden met de houding, de inspanning en de…
Sector, Huishoudhulp 27-08-2020
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen…
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP 25-05-2020
Het stelsel van de dienstencheques streeft naar de bevordering van buurtdiensten en -banen. De twee grote doelen zijn: het creëren van arbeidsplaatsen en het bestrijden van zwartwerk. De…
Sector, Zorg, Thuiszorg, Huishoudhulp, Dienstencheques 25-05-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!