Artikels

Alle artikels omtrent welzijn op het werk

Er zijn 16 resultaten
Titel Thema Gewijzigd op Oplopend sorteren
Welke rangschikking je er ook op naslaat, in de top drie van brandoorzaken is er één constante: koken! Keukenbranden in commerciële keukens zijn erg moeilijk te beheersen.
Sector, Voeding, Arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Brandpreventie 05-09-2023
Prebes projectgroep documenten
Documenten van de Prebes projectgroep documenten m.b.t. derden
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Risicobeheer, Werken met derden, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Veiligheidscoördinatie 27-12-2022
Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen, Arbeidsmiddelen, Machineveiligheid, Veiligheidscoördinatie 06-12-2022
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out, Vertrouwenspersoon 08-09-2022
Door de toenemende geografische mobiliteit komen steeds meer mensen van verschillende nationaliteiten op de Belgische arbeidsmarkt terecht. Het is dan ook belangrijk om veiligheidsinformatie…
Arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag, Veiligheidscoördinatie 25-10-2021
Binnen onze firma wordt er aan structureel thuiswerk gedaan. Een collega geeft aan dat de elektrische installatie thuis niet volledig voldoet aan de geldende normering van de huizen jonger dan…
Algemeen, Basisbegrippen en actoren, Risicobeheer, Risicoanalyse, Wetgeving, Bezoek aan de werkplaatsen, Standaarden en normen, Arbeidsveiligheid, Algemeen arbeidsveiligheid, Arbeidsplaatsen, Elektrische installaties 01-06-2021
Sinds 2012 maakt Fedris fiches op met informatie over de arbeidsongevallen voor een aantal NACE-codes. Download nu de verschillende sectorfiches van 2018.
Bron: Fedris
Sector, Begraafplaats, Bouw, Dienstencheques, Garage, Gevangenis, Groendienst, Haven, Horeca, Huishoudhulp, Industrie, Journalisten, Onderwijs, Schoonheidsspecialisten, Voeding, Zorg, Arbeidsveiligheid, Arbeidsongevallen 08-04-2021
Definitie, toelichting, principes en verplichtingen, nuttige documenten. HACCP is een methodiek die ontwikkeld werd om binnen een bedrijf een totaal kwaliteitssysteem te bereiken zodat risico…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Elke exploitant moet het FAVV onmiddellijk inlichten wanneer hij van oordeel is of redenen heeft om te denken dat een product dat hij ingevoerd, geproduceerd, geteeld, gekweekt, bewerkt,…
Sector, Voeding, Arbeidshygiëne, HACCP 19-10-2020
Ons welbevinden bevorderen is zeer belangrijk voor het individu, het draagt bij tot veerkracht. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs…
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out 01-09-2020
Wat is veerkracht? Waarom is investeren in veerkracht belangrijk? Welbevinden kan beschouwd worden als het mentale kapitaal van onze economie.
Gezondheid, Gezondheidspromotie, Veerkracht, Psychosociale aspecten, Stress en burn-out 01-09-2020
Ondernemingen worden steeds minder geleid door autocratische bedrijfsleiders die zich beroepen op hun superieure inzichten in het productieproces of op hun buikgevoel inzake strategische…
Arbeidsveiligheid, Veiligheidscultuur en veilig gedrag, Veiligheidscoördinatie 06-07-2020
Het welzijn van elke werknemer is een basiswaarde voor maatwerkbedrijven (de voormalige beschutte en sociale werkplaatsen). Dit vertaalt zich in de diverse waarden die worden nagestreefd:…
Gezondheid, Bezoek aan de werkplaatsen 10-06-2020
De uitdagingen waar wij met z’n allen voorstaan zorgen voor een complexe wereld. Jaar na jaar stijgen de psychosociale klachten in onze bedrijven. Computers, machines en robots staan klaar om…
Arbeidsveiligheid, Veiligheidscoördinatie 04-06-2020
Het voorkomen van incidenten in de voedselketen is één van de hoofdbekommernissen van het Agentschap. Alle inspanningen ten spijt – zowel van de overheid als de operatoren – toont de realiteit…
Sector, Voeding, Algemeen, Basisbegrippen en actoren 25-05-2020
Autocontrole is het geheel van maatregelen die door de operatoren worden genomen om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake voedselveiligheid, voldoen…
Sector, Voeding, Horeca, Arbeidshygiëne, HACCP 25-05-2020

Niet gevonden wat je zocht?

Stel dan hier je vraag!